У Канаді випустили колекційні монети на підтримку України

У Канаді випустили колекційні монети на підтримку України

Укрінформ
Королівський канадський монетний двір випустив чотири колекційні монети, кошти від реалізації яких будуть передані на допомогу Україні.

Як передає Укрінформ, про це повідомляється на сайті Королівського канадського монетного двору.

Зазначається, що усі монети присвячені 50-й річниці перемоги канадської хокейної збірної над командою СРСР в Суперсерії 1972-го року. Дві монети виготовлені з металу й одна - зі срібла та мають номінал, відповідно, два та 30 дол. Найдорожча монета викарбувана з чистого золота тиражем всього 300 штук та продається за 4100 дол.

Увесь прибуток від продажу цих колекційних монет Канадський королівський монетний двір перерахує ініціативі “Гуманітарний заклик України”, яку спільно втілюють Канадсько-українська фундація та Конгрес українців Канади.

Читайте також: Ощадбанк презентував ексклюзивну серію «Патріотичні монети»

У Канадсько-українській фундації закликали канадців купувати ці колекційні монети як подарунки на Різдво й Новий рік з метою підтримки українців.

Як повідомлялося, у березні Канадський королівський монетний двір оголосив, що передасть Червоному хресту для допомоги українцям усі прибутки, отримані від продажу двох колекційних монет у формі української писанки.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-