Естонія передає українській армії пересувну сауну і пральний комплекс

Естонія передає українській армії пересувну сауну і пральний комплекс

Укрінформ
В естонському Тарту в суботу перевірили технічний стан пересувного банно-прального комплексу, який буде відправлено в Україну в розпорядження добровольчого батальйону «Карпатська Січ».

Про це повідомляє в неділю естонський національний мовник ERR, передає кореспондент Укрінформу.

Член тоомпеаської дружини Кайтселійта (добровольчі Сили оборони Естонії) Альфред Халліка сказав, що комплекс має дістатися кордону України приблизно через два з половиною дні. "У нас із собою власна технічна підтримка, і у нас є машина, що супроводжує", - сказав Халліка.

З боку України у передачі банно-прального комплексу брав участь колишній латвійський депутат Юріс Юрашс, який воює у складі "Карпатської Січі". Він наголосив на важливості такого подарунка, який допоможе підтримувати мотивацію бійців. «Зараз на фронті дуже холодно та брудно. Це дуже важливо для всіх, хто на фронті. І це справді диво, справді дуже гарний різдвяний подарунок для всіх», – сказав Юрашс.

Читайте також: Естонія обіцяє підтримувати Україну до перемоги

Начальник виробництва Сійм Нелліс пояснив, що один комплекс складається з трьох машин, що «дає змогу солдатам спочатку попаритися в сауні, помитися, потім відпочити і заразом випрати та висушити одяг».

Передбачається, що протягом тижня відвідати сауну та випрати одяг зможуть близько 400 бійців. За словами керівника проєкту Ільмара Раага, комплекс можна розосередити так, щоб його не було видно противнику. «Ми можемо розмістити ці машини у різних місцях. У нашому розумінні, та частина, яка є пральнею, буде подалі, приблизно там, де тил батальйону, куди одяг можна буде привезти з фронту та знову забрати», – пояснив Рааг.

Як повідомлялося, президент Естонії Алар Каріс у Таллінні під час зустрічі з першим заступником Голови Верховної Ради Олександром Корнієнком заявив, що Естонія підтримуватиме Україну у боротьбі з росією до перемоги у війні.

Фото: ERR

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-