Україна за сприяння Energy Community отримала 840 тонн енергетичного обладнання

Україна за сприяння Energy Community отримала 840 тонн енергетичного обладнання

Укрінформ
Україна отримала 840 тонн обладнання і матеріалів для ремонтів і відновлення енергетичного сектору за сприяння Енергетичного співтовариства (Energy Community).

Як передає Укрінформ, про це повідомляє міністр палива та енергетики Герман Галущенко у Фейсбуці.

«Ми постійно працюємо в рамках Energy Community щодо постачання енергетичному сектору України критично необхідного обладнання для ремонтів і відновлення після постійних варварських атак російських терористів. На сьогодні за координації секретаріату Енергетичного співтовариства ми вже отримали близько 840 тонн обладнання і матеріалів», – зауважив він.

Галущенко зазначив, що фізична присутність України на міжнародних заходах у межах Energy Community була мінімальна, але участь в реалізації завдань була значною. І, за підсумками року, Міненерго вдалося досягти значного прогресу в інтеграції енергосистем та ринків, у «зеленому» переході та в енергетичній безпеці.

"У тісній співпраці з Energy Community ми втримали енергетичні ринки в Україні, які зазнали суттєвого удару внаслідок руйнування, окупації та падіння споживання", - наголосив міністр.

Читайте також: Київ отримав від США генератори та спецтехніку для котелень та станцій теплопостачання

Як повідомляв Укрінформ, 13 грудня Верховна Рада звільнила від ПДВ та мита технічну допомогу від Енергетичного співтовариства (Energy Community), яка спрямована на відновлення постачання електроенергії, та термінали Starlink.

Фото: Герман Галущенко / Фейсбук

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-