У Франції Олена Зеленська присвятила благодійний вечір Ізюмській лікарні

У Франції Олена Зеленська присвятила благодійний вечір Ізюмській лікарні

Фото, відео
Укрінформ
У Франції перша леді України присвятила благодійний вечір Ізюмській лікарні, що постраждала від російської агресії.

Як передає Укрінформ, про це Зеленська написала у Телеграмі.

“Розчавлений плитою томограф, розгромлені чотири операційних блоки та реанімація, ліфт, що впав у шахту, уламкові влучання повсюди. І розкрадене повністю все, що не понівечене. російські загарбники винесли обладнання, ліжка з ковідного відділення, кисневі концентратори. Зняли навіть крани, лінолеум, розетки та проводку. Такою визволителі знайшли Ізюмську міську лікарню, опорну для 100 тис. людей, після російської окупації”, - написала перша леді.

Зеленська заявила, що до повномасштабного вторгнення росії в Україну в лікарні був капітальний ремонт і нове устаткування. А тепер – лише стіни. І то не всі. “Навколо пустеля: знищена інфраструктура, холод і зима. Але й в цих умовах 190 героїчних лікарів рятували і рятують життя. На початку окупації навіть топили сніг, щоб мати воду. Тепер допомога потрібна їм і самій лікарні”, - додала перша леді.

Читайте також: Олена Зеленська і Бріжит Макрон відвідали у Парижі школу, де навчаються українські діти

Дружина Президента зауважила, що вона створювала свою Фундацію – Olena Zelenska Foundation, для того щоб якнайшвидше знаходити ресурси на нагальне відновлення медицини та гуманітарну допомогу українцям. І для того, щоб участь міг взяти весь світ.

“Сьогодні, коли представляла Фундацію у Франції, у паризькому історичному залі la Salle Pleyel, цей благодійний вечір я присвятила саме Ізюмській лікарні – її подвигу та її потребі у відновленні. Дякую колезі і другу – першій леді Бріжит Макрон, – яка долучилася і підтримала цю ініціативу”, - повідомила Зеленська.

За словами першої леді України, вона знала, що французька громада не залишиться осторонь.

Зеленська висловила подяку продюсеру Марку Лядре де Лашар’єру за його гостинність і внесок на підтримку Фундації. А також групі Havas, яка допомогла організувати вечір.

“Для нас дуже важливо бачити, що сьогодні навколо благодійної місії Фундації об’єднались французькі політики, потужний бізнес, відомі особистості. Я дякую нашому новому французькому другу, оскароносному режисеру Мішелю Хазанавічусу, який, завдяки внескам французьких та світових кінозірок та артистів, зміг зробити внесок для Фундації”, - зауважила перша леді України.

Відео: телеграм-канал Олени Зеленської

За її словами, головне – якщо ця лікарня зараз відродиться, це означатиме не лише відродження медицини, одного із прав людини. Для жителів регіону це означатиме набагато більше: що вони не покинуті, не самі. “Що світ знає про те, що вони перенесли, і солідарний із ними. Що несправедливість буде покарана, а постраждалі – врятовані. Що героїзм та стійкість – переможуть. А наслідки зла можна вилікувати”, - додала Зеленська.

За її словами, це саме те чого прагне кожен українець, де б він не був – в Україні чи у Франції.

Як повідомляв Укрінформ, дружина Президента Олена Зеленська закликала у Парижі долучитися до відновлення лікарні в Ізюмі Харківської області, яка постраждала від російських загарбників.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-