Олена Зеленська і Бріжит Макрон відвідали у Парижі школу, де навчаються українські діти

Олена Зеленська і Бріжит Макрон відвідали у Парижі школу, де навчаються українські діти

Фото, відео
Укрінформ
Дружина Президента Олена Зеленська разом із першою леді Бріжит Макрон і міністром освіти Франції Папом Ндіайє відвідали школу, у якій навчаються українські діти з родин тимчасових переселенців.

Про це вона повідомила у Телеграмі, передає Укрінформ.

"Коли восени ми з Бріжит Макрон, першою леді Франції, бачилися в Нью-Йорку, вона одразу ж похвалила українських дітей: як швидко вони адаптуються у французьких школах. І от сьогодні пані Макрон запропонувала мені пересвідчитися в цьому й запросила до школи, у якій вчаться 8 українських дітей із родин, що отримали тимчасовий захист", - зазначила Зеленська.

Вона розповіла, що разом із французькою першою леді та міністром освіти Франції Папом Ндіає відвідали місцеву школу.

За її словами, це одна зі шкіл, у яких допомагають адаптуватися дітям, що не володіють французькою, та у яких вчаться діти різних національностей.

Також дружина Президента зауважила, що у школі мала приємне спілкування з українськими школярами, які навчаються у трьох тутешніх академіях, із їхніми батьками та викладачами, обговоривши, як зробити інтеграцію в навчальний процес у франкомовних школах ще м’якшою та що ми спільно з французьким урядом можемо для цього зробити.

Читайте також: У Луврі з'явиться україномовний аудіогід — Зеленська

"До речі, саме Париж став першим французьким містом, що запровадило офіційне вивчення української мови у школах. Сподіваюся, це лише початок нашої співпраці в цьому напрямі й не за горами час, коли відкриватимемо повноцінну франко-українську школу", - підкреслила Зеленська.

Перша леді подякувала Бріжит Макрон за особисту турботу, якою вона постійно оточує українських дітей, чи то зустрічаючи маленьких онкопацієнтів просто з літака, чи у школі, розмовляючи з учнями про улюблені предмети.

"Педагог у минулому, вона робить це від усього серця, і діти це відчувають. А щирість у допомозі – найцінніше з усього, що ми отримуємо у Франції", - підкреслила дружина Президента України.

Читайте також: Олена Зеленська у Франції зустрілася з Бріжит Макрон

Як повідомлялося, перша леді Олена Зеленська, Прем'єр-міністр Денис Шмигаль та представники уряду перебувають із візитом у Франції.

Фото: Олена Зеленська, Телеграм

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-