Німеччина направить €30 мільйонів до Фонду енергетичної підтримки України

Німеччина направить €30 мільйонів до Фонду енергетичної підтримки України

Укрінформ
Німеччина направить 30 мільйонів євро на закупівлю обладнання для відновлення пошкодженої російськими обстрілами енергетичної інфраструктури України.

Як передає Укрінформ, про це повідомляє пресслужба Міністерства енергетики України.

"Федеральний уряд Німеччини оголосив про внесок у розмірі 30 мільйонів євро на закупівлю обладнання для відновлення пошкодженої російськими обстрілами енергетичної інфраструктури України в рамках Німецько-Українського енергетичного Партнерства. Відповідні кошти будуть спрямовані до Фонду енергетичної підтримки України, створеного Секретаріатом Енергетичного Співтовариства",- йдеться в повідомленні.

За словами міністра енергетики України Германа Галущенка, закуплене обладнання допоможе якнайшвидше відновити електропостачання населенню цієї воєнної зими.

Читайте також: Україна отримала €200 мільйонів від Німеччини для переселенців

Як повідомляв Укрінформ, у квітні Енергетичне співтовариство створило Фонд енергетичної підтримки України. Консолідовані кошти від донорів фонду спрямовуються на відновлення енергетичної інфраструктури, яка була пошкоджена або зруйнована внаслідок бойових дій на території України. Першим донором Фонду став уряд Данії.

Міністерство енергетики України координує запити українських компаній на проведення відновлювальних робіт. При цьому процедуру обрання постачальників реалізовує міжнародне закупівельне агентство із досвідом у галузі енергетики.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-