Японія передала Україні чотири потужних дизель-генератори, вони вже в дорозі

Японія передала Україні чотири потужних дизель-генератори, вони вже в дорозі

Укрінформ
Японія передала Україні чотири дизель-генератори великої потужності, вони вже на шляху до Бучі на Київщині.

Про це повідомив у Фейсбуці посол України в Японії Сергій Корсунський, передає Укрінформ.

Дипломат поінформував, що з метою допомоги Україні у важкий зимовий період у Японії створено Міжфракційну групу парламентарів, до якої увійшли 151 депутат.

"У співпраці з Федерацією японського бізнесу Кейданрен та Ніппон Фаундейшн, за прямої підтримки особисто прем'єр-міністра Японії Фуміо Кішіди сьогодні відбулась церемонія передачі Україні чотирьох дизель-генераторів великої потужності, які вже в дорозі до Бучі", - написав дипломат.

Корсунський додав, що діючий генеральний секретар правлячої Ліберально-демократичної партії Японії пані Камікава підкреслила, що це тільки початок, а голова японського уряду привітав цю ініціативу і наголосив, що підтримка з боку Японії тільки збільшуватиметься.

Читайте також: Жителі Грузії зібрали $154,2 тисячі на генератори для України

Як повідомлялося, за підтримки уряду Японії у співпраці з ПРООН в Україні започатковано новий проєкт міжнародної технічної допомоги за участю ДСНС України і низки громад на Київщині загальною вартістю 4,5 млн доларів США. Передбачено надання піротехнічним підрозділам ДСНС автомобілів, засобів бронезахисту, металодетекторів, іншого спецобладнання.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-