Жителі Грузії зібрали $154,2 тисячі на генератори для України

Жителі Грузії зібрали $154,2 тисячі на генератори для України

Укрінформ
Жителі Грузії за 13 днів зібрали 411 тисяч ларі ($154,2 тис.) у рамках акції «Поділися світлом», на ці гроші будуть придбані малі генератори для України.

Про це повідомляє Укрінформ з посиланням на Новини-Грузія.

Зазначається, що суму було перераховано на рахунки організаторів акції, а генератори ще на 80 тисяч ларі були доставлені прямо в офіс.

"Це означає, що внесок Грузії в забезпечення генераторами України становить майже півмільйона ларі... Зараз ми зайняті остаточними закупівлями та питаннями транспортування", - йдеться у повідомленні організаторів.

Як припускають, на зібрану суму придбають 400 малих генераторів, які мають бути доставлені в Київ 24 грудня.

Тбіліський Вільний університет, створений Кахі Бендукідзе, повідомив, що відправляє в Україну потужний генератор на 13 кіловатів.

Також відомо, що громадянин Грузії, який побажав залишитися невідомим, замовив у виробників генератори для України на 100 тисяч доларів.

Окремо генератори в Україну обіцяє відправити влада Грузії, причому йдеться про моделі великої потужності. Кількість та обсяг виділених на це урядом коштів не названо.

Як повідомлялося, уряд Азербайджану передав Україні 45 трансформаторів та 50 генераторів великої потужності, готується друга партія гуманітарної допомоги.

Читайте також: Канада передасть Україні 50 генераторних освітлювальних веж

Генератори та трансформатори для України цими днями відправляють із багатьох країн — як малої, так і великої потужності. Європарламент запустив кампанію "Генератори надії", яка вже охопила понад 200 великих європейських міст.

З наближенням зими росія зробила головною метою своїх атак енергетичну систему України.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-