Чехія виділяє зимову допомогу Україні — Фіала розкрив деталі

Чехія виділяє зимову допомогу Україні — Фіала розкрив деталі

Укрінформ
Чехія виділяє Україні генератори, трансформатори, мобільні модулі та інше обладнання, яке допоможе впоратися з енергетичними проблемами взимку.

Про це повідомив прем’єр-міністр республіки Петр Фіала на міжнародній донорській конференції «Солідарність з народом України» 13 грудня в Парижі, передає Укрінформ.

«Якщо Україна хоче пережити зиму, і якщо ми хочемо запобігти новій хвилі міграції, ми повинні зосередитися на гуманітарній допомозі. росія зараз дуже намагається занурити Україну в нескінченний морок, але ми просто не повинні цього допустити», - заявив Фіала, текст виступу якого розміщено на сайті уряду ЧР.

Читайте також: Конференція у Парижі: Україні виділяють $1 мільярд допомоги для проходження зими

Особливо важливо, за його словами, забезпечити наразі Україну достатньою кількістю енергетичного обладнання.

Чехія, поінформував прем’єр, постачає дві установки для комбінованого виробництва електроенергії та тепла в Харківській області, 10 дизель-генераторів для лікарень та водопостачання Київської, Дніпропетровської та Львівської областей, а також 500 обігрівачів для особистого користування загальною вартістю два мільйони євро.

Читайте також: Україні не вистачає власних потужностей для відновлення зруйнованих росією об'єктів - Шмигаль

Також Чехія передає повністю обладнані ізольовані житлові контейнери на 2,5 мільйона євро в західну та центральну Україну та мобільні відділення інтенсивної терапії на один мільйон євро для Міністерства охорони здоров’я України.

Фото: vlada.cz

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-