Україна вже отримала від Британії 54 гуманітарних вантажі

Україна вже отримала від Британії 54 гуманітарних вантажі

Укрінформ
Україна вже отримала від Великої Британії 54 вантажі гуманітарної допомоги загальною вагою 747 тонн.

Як передає Укрінформ, про це повідомляє пресслужба Міністерства енергетики України.

“Енергетичний фронт – другий фронт у цій війні.<...> Для проведення ремонтів ми використовуємо у тому числі і допомогу, надану нашими міжнародними партнерами. Але нові атаки приносять нові пошкодження, і потреби енергосектору в необхідних матеріалах і обладнанні знову зростають”, – зауважує заступник міністра енергетики України з питань цифрового розвитку, цифрових трансформацій та цифровізації Фарід Сафаров.

Зазначається, що Сафаров провів онлайн-зустріч із заступником міністра міжнародної торгівлі Великої Британії з питань експорту Ендрю Бові. Сторони обговорили нагальні потреби для відновлення енергетичного сектору України, а також залучення експертів Сполученого Королівства до післявоєнного відновлення української енергетики.

Заступник міністра принагідно зазначив, що робоча група з організації гуманітарної допомоги при Міненерго опрацьовує звернення підприємств щодо надання та розподілу гумдопомоги за критеріями пріоритетності.

Читайте також: Шмигаль: Готуємося до ймовірної довгострокової відсутності електроенергії та опалення

Як повідомлялося, Велика Британія стане донором Фонду енергетичної підтримки України. Відповідну угоду між урядом Сполученого Королівства та Секретаріатом Енергетичного Співтовариства підписано 14 листопада 2022 року. Документ передбачає початковий внесок до Фонду у розмірі 5 млн фунтів стерлінгів із загальної суми у 10 млн.

Наразі ситуація в енергосистемі України критична; цілеспрямовані російські атаки завдали пошкоджень усім об’єктам теплової генерації та уразили близько 50% об‘єктів енергетичної інфраструктури.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-