Україна отримала від країн-учасниць консультативної ради при Міненерго обладнання на мільйони євро

Україна отримала від країн-учасниць консультативної ради при Міненерго обладнання на мільйони євро

Укрінформ
Країни-учасниці Міжнародної консультативної ради при Міністерстві енергетики України передали обладнання для відновлення енергоінфраструктури на мільйони євро.

Про це сказав міністр енергетики Герман Галущенко під час засідання координаторів консультативної ради, передає Укрінформ із посиланням на Міненерго.

"Україна вже отримала енергетичне обладнання на мільйони євро. Наше завдання на сьогодні – не просто використати обладнання для проведення швидких відновлювальних робіт, але і сформувати склад обладнання, яке може терміново знадобитися після наступних обстрілів", - сказав Галущенко.

Він наголосив, що після масованих російських атак на об’єкти енергетичної інфраструктури ситуація в енергосистемі України залишається складною. Є також інформація про можливе повторення обстрілів найближчим часом, а очікувані зимові морози можуть додатково ускладнити ситуацію в енергосистемі.

Читайте також: Австрія надала понад 217 тонн гуманітарної допомоги українським енергетикам

Галущенко подякував міжнародним партнерам за комунікацію в режимі 24/7 та готовність і надалі координувати співпрацю для надання підтримку українському енергетичному сектору.

Як повідомлялося, міністр закордонних справ Дмитро Кулеба 6 грудня поінформував, що партнери надали для відновлення енергетичної системи України генераторів на 30 млн доларів, 26 надпотужних трансформаторів, запчастини, кабелі тощо.

Фото: www.mev.gov.ua

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-