Папа Римський пообіцяв підтримати реабілітаційний центр у Львові та одягнув браслет «Незламні»

Папа Римський пообіцяв підтримати реабілітаційний центр у Львові та одягнув браслет «Незламні»

Укрінформ
Папа Римський Франциск благословив Національний реабілітаційний центр «Незламні» у Львові і пообіцяв повну підтримку.

Про це у Фейсбуці повідомив генеральний директор Першого медоб’єднання Львова Олег Самчук, передає Укрінформ.

«Мав честь разом з Андрієм Садовим зустрітися з Понтифіком у Ватикані. Розповіли йому про Національний реабілітаційний центр “Незламні”, де рятуємо, протезуємо та реабілітуємо українців в Україні. Після кількахвилинного спілкування Папа Римський сказав, що благословляє лікарів, які щодня борються за життя українців, та повністю підтримує наш проєкт і всі починання лікарні», - написав Самчук.

Очільник медоб’єднання додав, що на знак підтримки Франциск одягнув браслет «Незламні», який зазвичай дарують амбасадорам реабілітаційного центру.

За час повномасштабної війни в реабілітаційному центрі «Незламні» надали допомогу понад 7 тисячам поранених - це військові та цивільні, більш як 250 - важкопоранені діти.

Читайте також: Папа Римський заплакав під час молитви, коли згадав про Україну

Як повідомляв Укрінформ, мер Львова передав Папі Римському хрест із уламком ракети, який дістали з тіла 13-річної дівчинки. Глава католицької церкви благословив хрест, і тепер він подорожуватиме церквами світу, щоб спонукати всіх вірних молитись за Україну. Ще один такий хрест залишиться в нього, щоб кожного дня нагадувати про ціну, яку платять українці за правду та свободу.

Як повідомлялося, у червні у Львові відкрили Національний реабілітаційний центр «Незламні». За рік тут робитимуть 10 тисяч операцій та зможуть допомогти понад 50 тисячам українців, які постраждали від війни. У планах - побудувати два нові корпуси – реабілітаційний та хірургічний. Загальна сума проєкту - 77 млн євро. Планується, що повноцінно Центр почне функціонувати за два роки.

Фото: Олег Самчук, Фейсбук

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-