Папа Римський заплакав під час молитви, коли згадав про Україну

Папа Римський заплакав під час молитви, коли згадав про Україну

Укрінформ
Папа Римський Франциск під час традиційної молитви у четвер, 8 грудня, в центрі Риму розплакався, згадуючи про страждання українців від російської агресії.

Як передає Укрінформ, про це повідомляє Reuters.

«Пречиста Діво, сьогодні я хотів би принести Тобі подяку українського народу (за мир)», — сказав Папа Франциск перед тим, як його охопили емоції, і він був змушений зупинитися на пів хвилини.

Зазначається, що натовп людей, у тому числі мер Рима Роберто Гуалтьєрі, який був поруч із Папою, аплодував, коли зрозумів, що понтифік не може говорити, і побачив, що він плаче.

Після нетривалої перерви Папа Франциск продовжив молитву зі словами “Натомість я знову мушу передати вам благання дітей, людей похилого віку, батьків і матерів, молоді цієї замученої землі, яка так страждає”.

Читайте також: Мер Львова передав Папі Римському хрест із уламком ракети, який дістали з тіла 13-річної дівчинки

З початку вторгнення в Україну в лютому Франциск згадував Україну майже у всіх своїх публічних виступах і дедалі більше критикував москву.

Як повідомляв Укрінформ, учора Папа Римський Франциск порівняв розв'язану рф війну проти України з «операцією Рейнгард» - знищенням нацистами польських євреїв під час Другої світової війни.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-