Франція передала Україні 100 генераторів

Франція передала Україні 100 генераторів

Фото
Укрінформ
Франція 7 грудня передала Україні 100 генераторів середньої потужності для проходження опалювального сезону.

Як передає Укрінформ, про це повідомляє пресслужба Міненерго з посиланням на заступника міністра енергетики України з питань цифрового розвитку, цифрових трансформацій та цифровізації Фаріда Сафарова.

“Українські енергетики тримають другий фронт у цій війні з росією – енергетичний фронт. І виклики, з якими вони стикаються – безпрецедентні. Підтримка наших міжнародних партнерів в таких умовах є дуже цінною. І ми дякуємо Франції за підтримку та зокрема ці генератори, які допоможуть нам пройти нинішню надскладну зиму”, - наголосив Сафаров.

Зазначається, що переданий вантаж включає генератори потужністю від 5 кВ до 10кВ, а також від 12кВА до 40кВА. Обладнання було придбане у Франції та доставлене в Україну за допомогою Механізму цивільного захисту Європейського Союзу (UCPM).

Читайте також: Словаччина передасть Україні 300 генераторів і відбудує населений пункт на Київщині

Загалом на сьогодні Францією було сформовано 32 гуманітарні вантажі для України, які включають і допомогу для енергетичного сектору.

Як повідомлялося, французький державний оператор гуманітарної діяльності CDCS передав Державному агентству автомобільних доріг України три переправи, які будуть встановлені в Чернігівській області.

Фото: Міненерго

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-