Японія надасть Україні партію генераторів всередині грудня

Японія надасть Україні партію генераторів всередині грудня

Укрінформ
Японія надасть Україні частину генераторів із 242-ох у середині грудня, а також підготує поставку трансформаторів, вимикачів, роз'єднувачів та іншого обладнання.

Як передає Укрінформ, про це повідомляє Міністерство енергетики України за результатами зустрічі міністра Германа Галущенка із керівництвом Японського агентства міжнародного співробітництва (JICA).

"Сторони обговорили потреби українських енергетичних компаній та екстрену підтримку з боку Японії для забезпечення стабільної роботи енергосистеми. В рамках першого етапу допомоги Японія надасть Україні 242 генератори, як це було домовлено раніше. Частина генераторів буде доставлена в Україну вже у середині грудня", - йдеться у повідомленні.

Крім того, зараз узгоджується специфікація обладнання для другого пакету допомоги від Японії. Цей пакет передбачатиме постачання трансформаторів, вимикачів, роз'єднувачів, кабелів, проводів, ізоляторів та іншого обладнання.

Повідомляється також, що Галущенко та керівники JICA обговорили перспективи співпраці у відновленні енергетичного сектору України у довгостроковій перспективі. Зокрема, японська сторона зацікавлена у наданні професійної експертизи з огляду на свій досвід із застосування кращих практик енергоефективності та поширення інноваційних підходів до сталого розвитку енергетичного сектору.

Читайте також: У Литві оголосили збір спальних мішків для України, план - 75 тисяч

Як повідомлялося, міністр закордонних справ Дмитро Кулеба 6 грудня поінформував, що партнери надали для відновлення енергетичної системи України генераторів на 30 млн доларів, 26 надпотужних трансформаторів, запчастини, кабелі тощо.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-