У Литві оголосили збір спальних мішків для України, план - 75 тисяч

У Литві оголосили збір спальних мішків для України, план - 75 тисяч

Укрінформ
Щоб допомогти жителям України пережити важку зиму, Червоний Хрест Литви оголошує акцію зі збору спальних мішків і закликає 10-11 грудня приносити нові або чисті спальні мішки у спеціальні пункти збору. Акцію підтримав президент Гітанас Науседа.

Про це повідомляє Укрінформ із посиланням на Delfi.

«Ми не можемо залишатися байдужими до прохання наших колег зібрати необхідну кількість спальних мішків, тому дуже сподіваємося, що (литовці – ред.) ще не втомилися допомагати та жертвувати Україні, яка, як і раніше, дуже потребує допомоги. Перед Різдвом ми закликаємо зробити дуже важливу роботу та зробити свій внесок у нашу ініціативу зі збирання спальних мішків», - закликала керівник Червоного Хреста Литви Крістіна Мейде.

Повідомляється, що Червоний Хрест України звернувся до Червоного Хреста Литви з проханням про надання 75 тис. спальних мішків, яких зараз дуже потребують жителі України.

Читайте також: Литва наступного року тренуватиме більше українських військових

Президент Науседа, який приєднався до акції, також закликає всіх мешканців Литви згуртуватися і допомогти українцям у цій боротьбі. «Я також звертаюся до литовських муніципалітетів та бізнесу з проханням допомогти Україні шляхом передачі електрогенераторів, яких країна сьогодні надзвичайно потребує», - сказав глава держави.

Збір спальних мішків організується 10 та 11 грудня з 11:00 до 16:00 у спеціальних пунктах у 14 литовських містах: Вільнюс, Каунас, Клайпеда, Шяуляй, Паневежис, Вісагінас, Електренай, Расейняй, Вилкавішкіс, Таураге, Рокішкіс, Утена, Укмерге, Алітус.

Читайте також: Україна звернулася до колишніх радянських республік по допомогу з енергообладнанням – CNN

Як повідомляв Укрінформ, минулого тижня в рамках ініціативи "Зігрій Україну" з Литви в Україну було відправлено партію допомоги з 15 обігрівачів, 20 генераторів, 55 універсальних приладів для освітлення, палива, баків, олії.

Фото: redcross.lt

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-