Фінляндія відправила в Україну шкільні автобуси

Фінляндія відправила в Україну шкільні автобуси

Укрінформ
Фінляндія відправила в Україну перші п’ять автобусів для перевезення дітей та молоді до школи в межах кампанії солідарності Європейської комісії.

Про це повідомляє Міністерство внутрішніх справ країни, передає Укрінформ.

Війна росії вплинула приблизно на 5,7 мільйона школярів в Україні, багато шкіл було зруйновано під час бомбардувань, йдеться у заяві.

"росія посилила свої напади на цивільні цілі з наближенням зими. Руйнування значні, і Україна потребує багатьох форм допомоги. Наприклад, в країні не вистачає справного транспорту. Фінляндія також надіслала Україні ліки, медичні товари та допомогу в енергетичному секторі. Ми й надалі будемо прислухатися до запитів України та надавати відповідну допомогу. Я хотіла б подякувати всім, хто запропонував свою допомогу", – сказала глава МВС Кріста Мікконен.

Зазначається, що наприкінці року Фінляндія відправить в Україну більше автобусів. Загалом запланована передача 20 автобусів, які дарують Україні фінські компанії Koiviston Auto Oy, Pohjolan Liikenne та Erkki Itkonen Oy.

З початку повномасштабної війни в лютому Фінляндія відправила Україні 50 вантажівок цивільної матеріальної допомоги та чотири – Молдові.

Фінляндія також направила в Україну шість пожежних машин і 13 машин швидкої допомоги. Грошова вартість матеріальної допомоги становить понад чотири мільйони євро. Наразі готується кілька партій загальною вартістю кілька мільйонів євро.

Читайте також: Україна вдячна Фінляндії за підтримку у боротьбі з агресором — Шмигаль

Крім того, Фінляндія направила експертів до Польщі, Молдови, Словаччини та Центру координації реагування на надзвичайні ситуації (ERCC), щоб допомогти координувати допомогу, що надається через Механізм цивільного захисту ЄС.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-