Від початку агресії рф Франція доправила в Україну 2 600 тонн обладнання та товарів

Від початку агресії рф Франція доправила в Україну 2 600 тонн обладнання та товарів

Укрінформ
З початку російської агресії Франція через Центр кризових ситуацій та підтримки (CDCS) Міністерства Європи та закордонних справ вже провела близько сорока логістичних операцій солідарності на підтримку України.

Як передає Укрінформ, про це йдеться у повідомленні на сайті МЗС Франції з нагоди зустрічі міністра закордонних справ Катрін Колонни з представниками французького громадянського суспільства, які виявили виняткову солідарність у допомозі українському населенню, що постраждало від війни.

Зокрема, завдяки суттєвому внеску організацій громадянського суспільства (місцевих органів влади, неурядових організацій та бізнес фундацій) у рамках зазначених операцій було перевезено понад 2 600 тонн обладнання та товарів: генератори, аварійні укриття, медичне обладнання, транспортні засоби екстреної допомоги, збірні мости, продукти харчування.

Читайте також: Франція в ООН: На шляху миру в Україні стоїть лише росія

Йдеться про внески понад 1 700 місцевих органів влади та роботу, яку проводять гуманітарні неурядові організації, фонди та місцеві організації громадянського суспільства.

“Таким чином, Франція мобілізувала €31 мільйон для підтримки 18 гуманітарних НУО та Міжнародного комітету Червоного Хреста, які задовольняють основні потреби переміщеного українського населення або біженців у сферах охорони здоров’я, харчування, допомоги переміщеним особам, підтримки доступу до освіти, боротьби з безкарністю чи гуманітарного розмінування”, - йдеться у повідомленні.

Читайте також: Франція допомагає відновити три мости на Чернігівщині

Як повідомляв Укрінформ, однією з великих акцій французької підтримки був “Корабель для України” із 1 000 тонн гуманітарної допомоги, який Франція відправила з Марселя для України.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-