Нідерланди нададуть Україні обладнання для відновлення енергоінфраструктури

Нідерланди нададуть Україні обладнання для відновлення енергоінфраструктури

Укрінформ
Заступниця міністра енергетики Юлія Підкоморна під час зустрічі із представниками уряду Нідерландів обговорила продовження надання цією державою допомоги для відновлення енергетичної інфраструктури.

Як передає Укрінформ, про це повідомляє Міністерство енергетики України.

Згідно із повідомленням, Підкоморна у рамках робочої поїздки до Нідерландів провела зустріч з представниками Міністерства економіки та кліматичної політики, а також Міністерства закордонних справ Королівства. Темою зустрічі стало продовження надання Нідерландами допомоги для подолання наслідків масованих ракетних обстрілів росією об'єктів української енергетичної інфраструктури та мереж.

"Нідерландська сторона запевнила заступницю міністра у подальшій підтримці України, зокрема, її енергетичного сектору та повідомила про відправлення найближчим часом обладнання для відновлення пошкоджених внаслідок атак агресора об'єктів енергетики", - повідомляє пресслужба Міненерго.

Крім того, під час зустрічі сторони обговорили застосування новітніх енергоефективних та енергозберігаючих технологій у повоєнному відновленні України, розвитку альтернативних видів палива з метою недопущення енергетичного шантажу Європи країною-агресором.

Читайте також: Рада хоче звільнити від мита та ПДВ товари для відновлення енергетичної інфраструктури

Як повідомлялося, НЕК "Укренерго" залучило сумарно 372 млн євро від Європейського банку реконструкції та розвитку та Нідерландів для відновлення підстанцій та підвищення фінансової стабільності компанії.

Фото: Міністерство енергетики України

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-