ООН запросила для України на 2023 рік $5,7 мільярда

ООН запросила для України на 2023 рік $5,7 мільярда

Укрінформ
Допомогу ООН вже отримали 13,6 мільйона потерпілих від війни українців, на наступний рік для України запросили загалом 5,7 мільярда доларів.

Про це заявив координатор надзвичайної допомоги ООН Мартін Гріффітс, передає Укрінформ з посиланням на портал Новини ООН.

«Потреби різко зростають, тому що ми маємо справу з війною в Україні, пандемією коронавірусу, зміною клімату. Я боюся, що в 2023 році наявні негативні тенденції лише посиляться. Водночас ми сподіваємося, що наступний рік стане роком солідарності… У міру наближення зими ситуація (в Україні – ред.) не стає легшою», - заявив Гріффітс.

За його словами, війна в Україні «перетворила частину Європи на поле бою». Понад 100 мільйонів людей по ​​всьому світі стали вимушеними переселенцями. "І все це на тлі руйнівних наслідків пандемії", - додав він.

Читайте також: В ООН сказали, скільки українців наразі зареєструвались як біженці у Європі

За словами заступника голови ООН, до кінця цього року принаймні 222 мільйони людей у ​​53 країнах зіткнуться з гострим браком продовольства. 45 мільйонів людей у ​​37 країнах наступного року ризикують померти від голоду.

Як повідомлялося, 22 липня на пропозицію Організації Об'єднаних Націй Україна, Туреччина і генеральний секретар ООН Антоніу Гутерреш підписали розраховану на 120 днів Ініціативу про безпечне транспортування зерна та продуктів харчування з портів "Одеса", "Чорноморськ" і "Південний".

Перше судно з українським продовольством вийшло з порту Одеси 1 серпня.

17 листопада Україна, ООН і Туреччина домовилися про продовження "зернової ініціативи" ще на 120 днів.

Фото: Alexandros Michailidis/Shutterstock

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-