Перша леді Туреччини відвідала евакуйованих з Одеси дітей-сиріт

Перша леді Туреччини відвідала евакуйованих з Одеси дітей-сиріт

Фото
Укрінформ
Дружина Президента Туреччини Еміне Ердоган відвідала дитячий будинок, де розмістили евакуйованих з Одеси вихованців дитбудинку “Сонечко”.

Про це повідомляє кореспондент Укрінформу.

Перша леді Туреччини Еміне Ердоган відвідала дітей-сиріт з України / Фото: Адміністрація Президента Турецької Республіки

“Ніхто не хоче війни. Ми проти того, щоб хтось втрачав батьків або був змушений виїжджати зі своєї країни. Бажаю, щоб ця війна якнайшвидше закінчилася, щоб рани загоїлися, і всі могли благополучно повернутися до своїх домівок”, - сказала перша леді Туреччини.

Вона нагадала, що про евакуацію вихованців з одеського дитячого будинку до Туреччини було домовлено на зустрічі з першою леді України Оленою Зеленською.

Еміне Ердоган супроводжували міністр з питань сім'ї та соціальних служб Дер'я Янік, Надзвичайний та Повноважний Посол України в Туреччині Василь Боднар з дружиною, консул України в Туреччині Андрій Білик.

«Ми вдячні Президентові Туреччини Реджепу Тайїпу Ердогану та першій леді Еміне Ердоган за цю можливість забезпечити нормальне дитинство для дітей, які залишилися без батьківського піклування, за турботу та підтримку. Трохи більше тижня тому ці діти лякалися звуків сирен, змушені були спускатися у бомбосховища. Таким чином росія намагалася вкрасти їхнє дитинство. Сьогодні ж вони чують веселі дитячі пісні, отримують подарунки, граються й з дитячою безтурботністю відкриті до пізнання нового», - сказав Василь Боднар у коментарі Укрінформу.

За його словами, діти перебуватимуть тут, доки не стануть безпечними умови для їх повернення в Україну.

Посол також зазначив, що Еміне Ердоган цікавилася станом здоров’я дітей та їхнім самопочуттям після евакуації. Попередньо було отримано згоду на надання необхідної допомоги одному з вихованців дитбудинку, який має особливий діагноз і якому через війну не могли провести заплановану операцію.

Читайте також: Дружина Ердогана закликала об'єднатись задля допомоги жертвам війни в Україні

Як повідомляв Укрінформ, до столиці Туреччини евакуювали 34 вихованців одеського будинку дитини «Сонечко» разом із персоналом та медиками.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-