Лубінець у Польщі ознайомився з умовами для евакуйованих з Одещини дітей

Лубінець у Польщі ознайомився з умовами для евакуйованих з Одещини дітей

Фото
Укрінформ
Уповноважений Верховної Ради з прав людини Дмитро Лубінець у Польщі ознайомився з умовами, у яких живуть діти, евакуйовані з Одещини.

Про це він написав у Фейсбуці, передає Укрінформ.

"Офіс уповноваженого весною вже здійснював моніторинговий візит до місця перебування дітей. Нині ж на власні очі вирішив побачити, в яких умовах живуть наші діти", - зазначив Лубінець.

Лубінець у Польщі ознайомився з умовами для евакуйованих з Одещини дітей / Фото: facebook.com/dmytro.lubinets

Він зауважив, що в польське село Осса евакуювали 532 дитини з 23 закладів освіти та центрів реабілітації з Одеси та Одеської області. За його словами, 316 дітей мають статус дитини-сироти або дитини позбавленої батьківського піклування.

Читайте також: ОБСЄ задокументувала понад сотню порушень гуманітарного права під час війни в Україні

"Дітей розмістили в одному з готельних комплексів. За період евакуації усиновили, повернули батькам чи влаштували у сімейні форми виховання 8 дітей", - поінформував Лубінець.

За його словами, під час спілкування з керівниками та представниками евакуйованих закладів освіти обговорювалися проблемні питання здобуття освіти дітьми різного віку, призначення тимчасового опікуна відповідно до законодавства Польщі, необхідність у подальшій ротації супроводжуючого персоналу та багато іншого.

Читайте також: Лубінець і британський омбудсмен обговорили протидію торгівлі людьми серед біженців

"Бачу, що діти перебувають у хороших умовах та отримують необхідну допомогу", - констатував омбудсмен і подякував усім країнам, організаціям та людям, які допомагають українцям.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-