Ічкерія визнала Голодомор геноцидом українського народу

Ічкерія визнала Голодомор геноцидом українського народу

Укрінформ
Республіка Ічкерія визнала Голодомору 1932—1933 років в Україні актом геноциду українського народу.

Відповідна Постанова оприлюднена на сайті Президії уряду ЧР, передає Укрінформ.

«Сьогодні, коли росія знову чинить агресію щодо України, дуже важливо називати історичні події своїми іменами… Президія уряду ЧР – Ічкерія ухвалює: Визнати Голодомор 1932—1933 років в Україні актом геноциду українського народу», - йдеться у документі.

У ньому зазначається, що протягом усієї історії, прикриваючись заявами про дружбу та «братні народи», москва намагалася знищити українців. Одним із прикладів цього є штучно створений голод 1932—1933 років, який забрав до 7 мільйонів життів українських селян. Він став результатом політики насильницької колективізації, яку проводив уряд радянського союзу, який вважав українське селянство опорою для національного руху і тому вживав заходів щодо його знищення. У селян забирали не лише зерно, а й усі продукти харчування і навіть те, що можна було обміняти на продукти, прирікаючи їх на голодну смерть.

«В Україні Голодомор сприймається як акт геноциду українського народу, інспірований урядом срср. Чеченський народ із глибоким розумінням та співчуттям ставиться до боротьби українців за незалежність. У наших народів однакові цілі та спільний ворог», - йдеться у постанові.

Читайте також: У Ризі вшанували пам’ять жертв Голодоморів

Чеченський народ, зазначається у документі, вдячний українському народу, Президенту України та Верховній Раді України за визнання 18 жовтня 2022 року Україною Чеченської Республіки Ічкерія, тимчасово окупованої рф територією та засудження геноциду чеченського народу.

Постанова підписана Аллою Дудаєвою, голова Президії Уряду ЧР – Ічкерія.

Нагадаємо, цими днями світ вшановує пам'ять жертв Голодомору.

Фото: АА

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-