Прем'єрка Литви: Допомога енергосистемі України така ж важлива, як і допомога зброєю

Прем'єрка Литви: Допомога енергосистемі України така ж важлива, як і допомога зброєю

Укрінформ
Прем'єрка Литви Інґріда Шимоніте заявила, що оскільки росія постійно обстрілює об'єкти енергетичної інфраструктури України, підтримка цієї сфери така ж важлива, як і допомога зброєю.

Про це повідомляє Укрінформ із посиланням на Delfi.

«Щодня ми шукаємо, що ще ми можемо передати енергосистемі України, бо я думаю, що це зараз так само важливо, як і зброя… Вони (російські агресори – ред.) намагаються зробити життя людей нестерпним. Звичайно, це навмисна російська тактика, ми шукаємо все, що можна віддати, як і у випадку з озброєнням», - сказала Шимоніте журналістам у литовському Сеймі у четвер.

За її словами, Литва намагається допомогти у цій сфері всім, чим може. "Ми постійно перевіряємо ці (українські - ред.) потреби, наші компанії вже надіслали необхідну підтримку", - зазначила прем'єрка.

Читайте також: Литовці зібрали ще $250 тисяч на третій морський дрон для України

За даними Міненерго Литви, країна вже надала допомогу у розмірі 3 млн євро на відновлення зруйнованої росією енергетичної інфраструктури України, а незабаром буде надано допомогу ще на 2 млн євро. З початку війни в Україні литовські енергетичні компанії передали країні 12 генераторів різної потужності, понад 130 тонн палива, більшу частину якого становить 550 тонн піни, яка потрібна для гасіння пожеж. Крім того, найближчим часом очікується передача ще 250 трансформаторів та 160 генераторів.

Читайте також: Уряд Литви затвердив гарантію у €13 мільйонів для Єврокомісії на допомогу Україні

Як повідомля/в Укрінформ, російський ракетний обстріл 23 листопада призвів до тимчасового знеструмлення всіх атомних станцій, більшості теплових та гідроелектростанцій. Також уражені об'єкти системи електропередачі.

Фото: ©ELTA/Marius Morkevičius

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-