Єрмак - про проєкт Euroсities: Потрібен резерв генераторів, бо знеструмлення може тривати тижнями

Єрмак - про проєкт Euroсities: Потрібен резерв генераторів, бо знеструмлення може тривати тижнями

Укрінформ
Генератори потрібні Україні як стратегічний резерв в умовах повного й безперервного знеструмлення, яке, можливо, триватиме тижнями.

Про це заявив глава Офісу Президента України Андрій Єрмак, який разом із президенткою Європарламенту Робертою Мецолою та президентом Асоціації європейських міст Euroсities, міським головою Флоренції Даріо Нарделлою взяв участь у режимі відеоконференції в офіційному запуску в Страсбурзі проєкту Euroсities щодо допомоги Україні у постачанні генераторів, повідомляє Укрінформ із посиланням на Офіс Президента.

«Генератори є основним обладнанням, яке забезпечить базові потреби людей: світло, зв’язок, доступ до надійної медичної допомоги у разі відключення світла, спричиненого ударами росії. Вони потрібні нам як стратегічний резерв в умовах повного й безперервного знеструмлення, яке, можливо, триватиме тижнями», – сказав Єрмак.

Керівник ОП нагадав, що в останні місяці росія розпочала терор проти критичної інфраструктури України. Він наголосив, що позбавлення цивільних громадян водопостачання та водовідведення може спровокувати гуманітарну катастрофу.

Єрмак акцентував, що презентований сьогодні проєкт покликаний допомогти українцям пережити найскладнішу зиму в сучасній історії країни.

Водночас керівник Офісу Президента відзначив, що основним пріоритетом для України сьогодні є негайне відновлення енергомережі. За його словами, нашій країні потрібне високовольтне обладнання: автотрансформатори, автоматичні вимикачі, реле, розрядники.

Читайте також: Делегація європейських міністерок оголосила про додаткову допомогу Україні

«У Європі триває найбільша за останні понад півстоліття війна. Проте українці переконані: за підтримки об’єднаної Європи ми переможемо, а росія зазнає поразки», – наголосив Єрмак.

Зі свого боку Президент Європейського парламенту Роберта Мецола запевнила, що ЄС та його інституції залишаються солідарними з Україною на гуманітарному, військовому та фінансовому фронті.

Вона додала, що надання генераторів має допомогти в забезпеченні енерго- та водопостачання для цивільного населення, лікарень в Україні.

Роберта Мецола закликала всі міста й регіони Європи приєднатися до цього проєкту допомоги українцям.

Андрій Єрмак подякував Роберті Мецолі за її безпрецедентне лідерство й потужну підтримку України з боку Європарламенту з початку повномасштабного вторгнення росії.

Читайте також: У ЄС планують зібрати тисячі генераторів й енергообладнання для України - Шмигаль

«Я хотів би скористатися цією нагодою, щоб відзначити сьогоднішнє рішення Європейського парламенту про цілком заслужене визнання росії терористичним режимом», – зазначив він.

Як повідомляв Укрінформ, у середу, 23 листопада, Європарламент більшістю голосів ухвалив резолюцію про визнання російської федерації державою-спонсором тероризму.

Фото: president.gov.ua

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-