Делегація європейських міністерок оголосила про додаткову допомогу Україні

Делегація європейських міністерок оголосила про додаткову допомогу Україні

Укрінформ
Делегація міністерок з європейських і міжнародних справ країн Європи разом із віцепрезиденткою Європарламенту Ніколою Бір оголосили в Києві про додаткову гуманітарну допомогу Україні.

Як повідомляє кореспондент Укрінформу, про це вони заявили на брифінгу за підсумками зустрічі з віцепрем’єркою з питань європейської та євроатлантичної інтеграції України Ольгою Стефанішиною.

«Ви маєте нашу потужну підтримку в протистоянні, нашу солідарність не тільки на словах, але й у справах. Я сьогодні приїхала, щоб оголосити, що Німеччина надає додаткові 14 млн допомоги на гуманітарну підтримку, щоб допомогти взимку. Ми також надаємо додаткові 5 млн, щоб відбудувати українські школи, аби в дітей було майбутнє, разом з ПРООН, і ми вже в процесі постачання зимового спорядження, такого як генератори на 14 млн євро, які прибудуть сюди у найближчі дні», - сказала державна міністерка з питань Європи і клімату ФРН Анна Люрманн.

Держсекретарка з європейських справ МЗС Румунії Даніела Гітман зі свого боку анонсувала внесок у 300 тисяч євро через УВКБ ООН, аби допомогти населенню взимку.

Міністерка з питань ЄС і конституції Австрії Кароліне Едтштадлер також поінформувала, що її країна додатково надає 100 тисяч євро Міжнародному кримінальному суду, щоб забезпечити розслідування воєнних злочинів рф і вже зараз почати збирати докази. Австрія також додатково надасть 105 тисяч євро “цифровим” криміналістам. «Ми показуємо, що ми стоїмо з Україною, що ми підтримуємо вас, тому що ми знаємо, що ви боретеся за наші спільні європейські цінності, що дуже важливо для всіх нас», - зазначила австрійська урядовиця.

Читайте також: Європарламент затвердив бюджет ЄС на наступний рік, перші рядки – про Україну

Міністерка з європейських справ Хорватії Андрея Метелько-Згомбич оголосила, що до кінця року її уряд виділить 4 млн євро на конкретні проєкти з розмінування, з передачі знань, навчання тренерів, передачі досвіду разом з неурядовими організаціями.

Секретарка МЗС Латвії Гунда Рейре зазначила, що наступного тижня розпочне роботу центр реабілітації жінок в Івано-Франківську, який частково фінансується Латвією. Він надаватиме прихисток, широкий спектр реабілітаційних послух, юридичну і соціальну допомогу жінкам, які стали жертвами сексуального насильства, повідомила вона.

До делегації також увійшли віцепрезидентка Європарламенту Нікола Бір, міністерка закордонних справ, освіти та спорту Ліхтенштейна Домінік Хаслер та віцеміністр закордонних справ Литви Йовіта Нелюпсене.

«Я особливо вдячна, що міністерки оголосили про свій фінансовий внесок у двосторонньому форматі з ряду питань гуманітарного і економічного фронту нашого виживання. Я особливо вдячна, що сьогоднішній візит має важливий гуманітарний і жіночий вимір», - підкреслила зі свого боку Стефанішина.

Як повідомлялося, 22 листопада глава Єврокомісії Урсула фон дер Ляєн оголосила, що ЄК виділяє Україні ще 2,5 мільярда євро.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-