ЄС виділив Україні €14 мільйонів на закупівлю шкільних автобусів

ЄС виділив Україні €14 мільйонів на закупівлю шкільних автобусів

Укрінформ
Європейський Союз відділив 14 мільйонів євро на закупівлю шкільних автобусів для українських навчальних закладів.

Про це президент Європейської комісії Урсула фон дер Ляєн оголосила через свій Твіттер, передає Укрінформ.

«Російські бомби зруйнували школи в Україні, змушуючи дітей довго, а часом і небезпечно, їздити на навчання. ЄС виділяє 14 мільйонів євро на шкільні автобуси в Україні. Але потрібно більше», - написала політик.

У відеороліку в дописі вона розповіла, що росія зруйнувала або пошкодила понад 2800 навчальних заходів по всій Україні. Але ті, що залишилися, приймають учнів з віддалених населених пунктів, дістатися з яких довго і часто небезпечно. За словами європолітика, українські діти потребують шкільні автобуси, які будуть придбані завдяки кампанії солідарності, організованій Єврокомісією.

Автобуси планується передати до або на початку 2023 року. ЄК закликає уряди, неурядові організації, бізнес і регіони робити свої внески на додаток до того, що вже виділив Брюссель. Єврокомісія також бере на себе всі витрати на доставку автобусів на місце.

Читайте також: В Естонії зібрали гроші на 13 генераторів для України, а також подарують 27 автобусів

Фон дер Ляєн зазначила, що обговорювала проблему з Першою леді України Оленою Зеленською.

Як повідомляв Укрінформ, віцепрезидент Єврокомісії Валдіс Домбровскіс очікує на схвалення пропозиції Макрофінансової допомоги плюс для України у розмірі 18 млрд євро на початку грудня, аби Єврокомісія змогла надати перший транш на нагальні потреби України вже в січні.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-