У головному католицькому соборі Нью-Йорка відбувся молебень за жертвами Голодомору

У головному католицькому соборі Нью-Йорка відбувся молебень за жертвами Голодомору

Фото
Укрінформ
У Нью-Йорку в соборі Святого Патрика за участю різних християнських конфесій відбувся урочистий молебень з нагоди роковин Голодомору 1932–1933 років.

Як передає власний кореспондент Укрінформу в Нью-Йорку, в молебні взяли участь політики, дипломати, представники міжнародних організацій, багатотисячна українська громада.

Перед цим українці Нью-Йорка здійснили по Мангеттену багатокілометрову ходу з синьо-жовтими прапорами та гаслами.

У Нью-Йорку відбувся молебень за жертвами Голодомору / Фото: Володимир Ільченко, Укрінформ

Лідер демократичної більшості Сенату США Чак Шумер, нагадавши у своєму виступі, що його предки походять із Чорткова Тернопільської області, підкреслив: Голодомор був геноцидом українського народу.

«сталін прагнув знищити український народ і український дух, але він та радянський режим згинули, а український народ живе. Як сталін зазнав краху у своїх намірах, так само зазнає краху й путін», - сказав сенатор.

Читайте також: До роковин Голодомору в ООН розповіли про голод як зброю в руках кремля

Він указав на важливість посилення допомоги Україні з боку США, зокрема військової. А також закликав українців Америки тиснути на тих сенаторів від Республіканської партії, які не поділяють цю позицію демократів та більшості республіканців.

«Хай живе український народ!» - цими словами завершив Шумер свій виступ.

Постійний представник України при ООН Сергій Кислиця зазначив, що цілеспрямований голод залишається зброєю кремля, як і 90 років тому.

«Цього разу її застосовують не лише в Україні, а й в усьому світі, включаючи найуразливіші  країни Африки та Азії», - зауважив він.

Читайте також: Постачання з українських портів урятували десятки мільйонів людей від голоду - Зеленський

Дипломат нагадав, що за даними ООН, нині з проблемою голоду стикаються 828 млн людей у світі. Причому для багатьох із них причиною страждань є саме російське вторгнення в Україну, яке призвело до дефіциту продовольства.

Як повідомляв Укрінформ, Верховна Рада закликала парламенти держав світу визнати Голодомор 1932–1933 років геноцидом українського народу

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-