Активісти закликали уряд ФРН припинити купівлю нафти й газу в росії

Активісти закликали уряд ФРН припинити купівлю нафти й газу в росії

Фото, відео
Укрінформ
У Берліні українські та німецькі активісти провели акцію під міністерством економіки ФРН, закликавши уряд позбутися енергозалежності від росії та припинити таким чином фінансувати війну проти України.

Про це повідомляє кореспондент Укрінформ.

Акцію організували об’єднання молодих українців у Німеччині Vitsche e.V. Greenpeace Berlin, IWEK e.V. та Voices of Ukraine. До протестувальників долучилась ексдепутат Європарламенту, член «Зеленої» партії Німеччини Ребекка Гармс.

«Разом з нашими партнерами ми розпочинаємо кампанію #DeutscheEnergieUnabhängigkeitJetzt (#НімецькаЕнергоНезалежністьЗараз), що означає свободу від російських газу та нафти», - зазначила одна з лідерів Vitsche Ірина Шулікіна.

За її словами, Німеччина досі продовжує фінансувати росію через закупівлю енергоресурсів, а отже, фінансує війну, «обмінює брудний газ на людські життя». Це також дає росії змогу маніпулювати Німеччиною, зокрема, впливати на її підтримку України, каже активістка.

Німеччина лише нещодавно почала звільнятися від російської газової залежності. Однак іще на початку 2022 року 55% ​​німецького імпорту природного газу, 36% - нафти та 34% - вугілля надходили з рф. На акції зазначалося, що Німеччина як четверта за розміром ВВП економіка несе особливу відповідальність за позбавлення залежності від російського викопного палива.

Українські й німецькі активісти закликали ФРН до енергонезалежності від росії / Фото: Ольга Танасійчук, Укрінформ

Про те, що ФРН необхідно якнайскоріше переходити до майбутнього без викопного палива шляхом диверсифікації джерел енергії та сприяння розширенню використання відновлюваних джерел говорили й представники Greenpeace.

Із ширшими політичними заявами виступила Ребекка Гармс. Вона згадала масовані ракетні атаки росії на енергетичну інфраструктуру України, мета яких - зламати дух українців і змусити їх залишити свої домівки, стати біженцями. Це  воєнний злочин, за який убивця путін та його поплічники повинні нести відповідальність, постати перед міжнародним трибунал підкреслила політик.

Читайте також: Активісти вимагали у МЗС Німеччини відповісти, що не так з сучасною дипломатією

«Німеччина і Європа повинні зробити більше, аби Україна могла захищатися - й захищатися краще, ніж дотепер… Захід повинен надати Україні більше ефективних засобів ППО. Кожен день, коли такі системи не постачаються, є днем відповідальності Заходу за те, що українці гинуть під путінськими бомбами. Це має припинитися!», - закликала Гармс.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-