У Відні відкрився новий центр для переселенців з України

У Відні відкрився новий центр для переселенців з України

Фото
Укрінформ
У Відні відкрився новий центр для вимушених переселенців з України, які вперше прибувають і шукають місце для ночівлі.

Як передає кореспондент Укрінформ, контактний пункт розмістився у колишній будівлі Біоцентру Віденського університету за адресою Althanstraße 14.

Центр прибуття орієнтований на українців, які вперше прибувають до Відня і шукають тимчасове місце для ночівлі. У ньому зможуть переночувати до 1000 осіб. Перебування в пункті тимчасового розміщення має тривати не більше трьох днів, потім люди мають бути переведені до інших місць проживання у Відні або Австрії.

Новий контактний пункт працюватиме під егідою Червоного Хреста і буде доступним цілодобово. У ньому також діятимуть такі організації, як "Віденський соціальний фонд" та "Карітас". Поліція реєструватиме прибулих осіб.

У центрі можна буде отримати наступні послуги: тестування на COVID-19, первинний медичний огляд, задоволення перших потреб, надання засобів гігієни, прання одягу, пошук тимчасових спальних місць у пунктах тимчасового розміщення та допомога з подальшим переїздом до іншої землі в межах Австрії.

Переміщені особи, які до цього регулярно відвідували колишній Гуманітарний центр прибуття (Engerthstraße 267, Sport & Fun Halle), тимчасово продовжуватимуть вдень отримувати там допомогу від організації Train of Hope. Консультаційний центр в Австрійському центрі (Austria Center) продовжить своє існування у меншому масштабі, а саме для людей, які вже отримують допомогу для задоволення базових життєвих потреб (Grundversorgung).

Читайте також: Український центр для переселенців у Литві відвідали вже 2 тисячі українців — Зеленська

Як повідомляє АРА з посиланням на міську владу, наразі у Відні створено близько 2 тис. місць для екстреного розміщення українців у чотирьох різних місцях. Наразі зайнято трохи більше 400 таких місць.

Як відомо, загалом у столиці Австрії допомогу для задоволення базових життєвих потреб (Grundversorgung) отримують 35 тис. осіб, з яких майже 23 тис. - українці. Близько 11% українців проживають в організованому житлі, решта 89% - у приватних квартирах.

Фото: wien.orf.at

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-