Австралійський мільярдер створив інвестфонд на підтримку України та виділив $500 мільйонів

Австралійський мільярдер створив інвестфонд на підтримку України та виділив $500 мільйонів

Укрінформ
Австралійський мільярдер та засновник Fortescue Metals Group Ендрю Форрест створив інвестиційний фонд, до якого очікується залучити не менше 25 мільярдів доларів, щоб допомогти відновити Україну.

Про це повідомляє Укрінформ з посиланням на ВВС.

Зазначається, що Форрест та його дружина виділили 500 мільйонів доларів у фонд Ukraine Green Growth Initiative. Фонд планує інвестувати в первинну інфраструктуру, таку як енергетика та телекомунікаційні мережі.

Президент Володимир Зеленський привітав дану ініціативу.

"Ми скористаємося тим, що те, що зруйнували росіяни, можна легко замінити новітньою, найсучаснішою зеленою та цифровою інфраструктурою", - сказав Зеленський.

Фонд заявив, що співпрацював із Ларрі Фінком, головою інвестиційного гіганта BlackRock, і сподівається заручитися підтримкою державних фондів та інших професійних інвесторів.

З моменту початку роботи над фондом на початку березня Форрест сказав, що обговорював план із низкою світових лідерів, включаючи президента США Джо Байдена, тогочасного прем'єр-міністра Великої Британії Бориса Джонсона та президента Європейської комісії Урсулу фон дер Ляйєн.

"Президент (Зеленський) бачить у цьому можливість повністю замінити старі вугільні (і) атомні електростанції новою зеленою енергією. Ці кошти будуть доступні для використання в той момент, коли російські війська будуть виведені з території України", - сказав Форрест у коментарі ВВС.

Читайте також: Командир екіпажу SpaceX пожертвував $100 тисяч на «швидку» для України

Як повідомлялося, 17 листопада російські війська знову атакували Україну ракетами й безпілотниками Shahed. Зокрема у Дніпрі та на Одещині російські терористи влучили у інфраструктурні об'єкти.

15 листопада росія здійснила проти України масштабну ракетну атаку, зафіксовано влучання в об'єкти інфраструктури та житлові будинки.

Українська система ППО збила понад 70 ракет із більше ніж 90 запущених росією.

Фото: GETTY IMAGES

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-