У Чехії кількість віз, виданих біженцям з України, за тиждень зменшилася на 20%

У Чехії кількість віз, виданих біженцям з України, за тиждень зменшилася на 20%

Укрінформ
Кількість тимчасових захисних віз, виданих у Чеській Республіці біженцям з України, за останній тиждень скоротилася приблизно на 20% - до 2650.

Про це повідомляє Radio Prague International, передає Укрінформ.

Як зазначається, статус тимчасового захисту дозволяє біженцям улаштуватися на роботу, отримати доступ до державного медичного страхування та освіти, отримувати екстрену матеріальну допомогу та соціальну допомогу.

Загалом, за даними МВС Чехії, з початку російського вторгнення в Україну було видано 458 405 віз.

Біженці повинні зареєструватись у поліції у справах іноземців протягом трьох днів з моменту прибуття до Чеської Республіки. Від початку війни цю процедуру пройшли загалом 583 510 українців. Уточнюється, що минулого тижня кількість зареєстрованих скоротилася приблизно на 25% у порівняні з попередніми сімома днями і становила близько 11 тисяч осіб.

Читайте також: Речник президента Чехії одружився з українською біженкою – ЗМІ

"Міністр внутрішніх справ Віт Ракушан заявив на початку листопада, що близько 20% українських біженців уже повернулися з Чехії на батьківщину. Однак до настання зими деякі українці можуть повернутися до країн ЄС, де їм видано тимчасові візи", - зазначається в матеріалі.

Як повідомлялося, очільник МВС Чехії заявив, що країна зможе прийняти ще пів мільйона українських біженців. Проте все, що перевищує цю кількість, означало б додаткові складнощі, зокрема, зведення тимчасового житла.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-