Україна отримала з березня понад 70 тисяч тонн допомоги від Механізму цивільного захисту ЄС

Україна отримала з березня понад 70 тисяч тонн допомоги від Механізму цивільного захисту ЄС

Укрінформ
З перших днів повномасштабного військового вторгнення росії в Україну МВС співпрацює із найбільшою у світі системою надання міжнародної координованої оперативної допомоги під час надзвичайних ситуацій — Механізмом цивільного захисту ЄС (МЦЗ ЄС). Ця європейська організація вже надала Україні 70 тисяч тонн допомоги.

Про це повідомила на брифінгу в Military Media Center заступник міністра внутрішніх справ України Мері Акопян, передає Укрінформ.

За її словами, механізм включає різноманітні ресурси та форми допомоги від 27 країн ЄС, а також Норвегії, Туреччини, Північної Македонії та Ісландії, які запропонували нам допомогу в натуральній формі, починаючи від медичних товарів і предметів для притулку до транспортних засобів та енергетичного обладнання. Товари доставляються через логістичні хаби, створені в Польщі, Румунії та Словаччині.

Читайте також: Фінляндія відправила в Україну обладнання для резервного живлення та засоби захисту

За словами заступника міністра, вперше цей механізм було запущено в нашій країні у березні. З того часу через Механізм цивільного захисту ЄС до України доставлено понад 70 тисяч тонн найрізноманітнішої допомоги.

Акопян розповіла, що Україна прагне стати повноправним членом Механізму ЦЗ ЄС.

"Ми зараз працюємо над дорожньою картою і маємо достатньо амбітну мету до кінця цього року приєднатися до Механізму цивільного захисту", — зазначила вона.

Акопян пояснила, що тоді Україна зможе швидше і в більших обсягах подавати заявки на потрібну допомогу і отримувати її, а також брати участь у координації та плануванні роботи організації.

Як повідомляв Укрінформ, Державному підприємству із сфери управління МВС передано актив вартістю близько 250 млн грн, що належить російським власникам.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-