Україна й Японія обговорили допомогу у відновленні енергооб''єктів

Україна й Японія обговорили допомогу у відновленні енергооб''єктів

Фото
Укрінформ
Заступник керівника ОП Ігор Жовква обговорив із помічником міністра закордонних справ, гендиректором Європейського бюро МЗС Японії Накагоме Масаші питання двосторонньої координації в контексті майбутнього головування Японії у G7.

Масаші перебуває в Україні з робочим візитом. Як передає Укрінформ, про це повідомляє пресслужба Президента України.

Жовква висловив подяку японській стороні за підтримку суверенітету і територіальної цілісності України як на двосторонньому рівні, так і в міжнародних форматах, зокрема в межах ООН та G7.

Він окремо подякував за участь прем’єр-міністра Японії Фуміо Кішіди у другому саміті "Кримської платформи" та участь голови Палати представників парламенту Японії Хіроюкі Хосоди в першому парламентському саміті "Кримської платформи".

Заступник керівника ОП поінформував співрозмовника про безпекову ситуацію в Україні та російську терористичну тактику обстрілів цивільної інфраструктури. У цьому контексті була обговорена можливість надання урядом Японії допомоги для подолання наслідків руйнувань енергетичних об’єктів.

Читайте також: Україна і Японія посилять співпрацю у медіасфері - МКІП

Крім того, Жовква звернувся до японської сторони з проханням про надання допомоги у проведенні гуманітарного розмінування в Україні шляхом постачання відповідного обладнання або надання фінансування для його придбання.

Під час зустрічі було обговорене питання двосторонньої координації в контексті майбутнього головування Японії в G7 (із січня наступного року).

“Сподіваюся, що серед пріоритетів головування Японії в “Групі семи” будуть питання надання фінансової допомоги Україні та посилення санкційного тиску на росію”, – заявив Жовква.

Читайте також: Британія та Японія домовилися про посилення підтримки України

Він також поінформував співрозмовника про ініціативу України щодо міжнародних безпекових гарантій у межах Київського безпекового договору та запропонував розглянути можливості залучення Японії до її реалізації.

Як повідомляв Укрінформ, 4 листопада заступник керівника Офісу Президента Роман Машовець обговорив із послом Японії в Україні Кунінорі Мацудою поточну ситуацію на фронті та напрями розвитку двосторонньої співпраці у сфері безпеки й оборони.

Фото: president.gov.ua

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-