У Римі та Мілані проведуть акції за мир в Україні

У Римі та Мілані проведуть акції за мир в Україні

Укрінформ
У Римі і Мілані на суботу заплановані масштабні акції на підтримку України.

Як передає Укрінформ, про це повідомляє Wanted in Rome.

У Римі марш під гаслом "Європа за мир" із закликами до негайного припинення вогню в Україні та початку міжнародних мирних переговорів стартував опівдні.

«Ми засуджуємо агресора, ми поважаємо український спротив, ми зобов’язуємося всіма силами допомагати та підтримувати український народ... Ця війна має закінчитися зараз. Більше жодних страждань! Італія, країни-члени ЄС і ООН повинні взяти на себе відповідальність за переговори, щоб зупинити ескалацію та досягти негайного припинення вогню», – йдеться у заяві організаторів.

Зазначається, що мітинг не є політичним, однак ліві партії на ньому будуть широко представлені, в тому числі лівоцентристська "Демократична партія" (PD) та популістський "Рух 5 зірок" (M5S), лідери яких Енріко Летта та Джузеппе Конте, відповідно, беруть участь у заході.

Читайте також: ФК «Мілан» виділить €150 тисяч на відбудову стадіону в Ірпені

Очікується, що загалом у марші візьмуть участь близько 50 тисяч осіб, зокрема понад 500 груп, що включають широкий спектр профспілок, громадських та релігійних об'єднань, Італійську мережу роззброєння, Спільноту Святого Егідія, "Надзвичайну ситуацію", Грінпіс, "П'ятниці заради майбутнього", "Сардини", а також асоціацію італійських партизанів ANPI.

Акція у Мілані, як очікується, розпочнеться о 16:00 за місцевим часом. Демонстрація організована Карло Календою, лідером соціал-ліберальної партії Azione. У заході візьме участь його союзник Маттео Ренці з центристської партії IV (Italia Viva), а також мер Бергамо Джорджо Горі та колишній мер Мілана Летиція Моратті.

Також планується, що в ході акції на прямий зв’язок вийде мер Львова Андрій Садовий.

Читайте також: Новий уряд Італії продовжить підтримку України – Резніков

Як повідомляв Укрінформ, 18 жовтня міністр оборони України Олексій Резніков поінформував, що Італія надала Україні новий пакет військової допомоги.

Міністр оборони Італії Гвідо Крозетто зазначив, що новий уряд прем'єр-міністра Джорджи Мелоні має намір затвердити шостий пакет військової допомоги для України.

Фото: wantedinrome.com

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-