Українські громади отримали гуманітарну допомогу від данського муніципалітету - U-LEAD

Українські громади отримали гуманітарну допомогу від данського муніципалітету - U-LEAD

Укрінформ
Гуманітарну допомогу від данського муніципалітету Гульборгсунн отримали 9 українських громад.

Як передає Укрінформ, про це повідомляє Програма "U-LEAD з Європою".

"В межах ініціативи «Мости довіри» данський муніципалітет Гульборгсунн передав гуманітарну допомогу для 9 територіальних громад із Закарпатської, Івано-Франківської та Чернівецької областей", - йдеться у повідомленні.

Представники данського муніципалітету під час зустрічей з українськими колегами неодноразово заявляли про готовність допомогти у вирішенні певних проблем, спричинених війною. Зокрема, йшлося про підтримку внутрішньо переміщених осіб.

Як розповів керівник регіонального офісу U-LEAD у Закарпатській області Микола Сюсько, який відповідав за координацію надання допомоги, територіальні громади-партнери данського муніципалітету отримали продуктові набори.

Читайте також: Українські громади можуть брати участь у конкурсах проєктів від програм ЄС – форум U-LEAD

«Під час війни співпраця українських громад з муніципалітетом Гульборгсунн стає особливо актуальною, оскільки практики данських колег, їхній досвід важливий в ключі нашої європейської інтеграції та набуття членства в ЄС. Ми також раді, що ця співпраця набрала нових обрисів, зокрема у форматі надання гуманітарної допомоги для українських громад. Це ще один важливий напрямок підтримки та допомоги для них у прийнятті внутрішньо переміщених осіб, скільки кожна громада-партнер має велику кількість переселенців та забезпечує їх усім необхідним», – зазначив Сюсько.

Протягом цього та минулого тижня у територіальні громади надійшли гуманітарні вантажі, в які входять продукти харчування: набори з консервацією, макаронами, рисом, кашами, нутом тощо. Загалом було передано 6,7 тонн харчів тривалого зберігання на суму 13 500 євро. Кошти були виділені за Угодою про співробітництво між Міністерством закордонних справ Данії та муніципалітетом Гульборгсунн. Данська неурядова асоціація «Sydhavsøerne hjælper Ukraine» (англ. «Lolland-Falster support Ukraine») допомогла муніципалітету Гульборгсунн із зберіганням продуктів харчування. Транспортування в Україну відбулося за підтримки команди U-LEAD.

Гуманітарний вантаж отримала, зокрема, Горінчівська сільська рада Закарпатської області, що є одним з партнерів муніципалітету Гульборгсунн.

«Допомогу спрямуємо для внутрішньо переміщених осіб, які проживають у комунальних закладах нашої громади. Ми вже цей процес запустили, люди почали отримувати продуктові набори. Також частково ця допомога буде направлена на соціально вразливі категорії населення, зокрема для людей похилого віку, які проживають одні та потребують нашої підтримки. Така допомога від міжнародних партнерів є дуже вагомою для нашої громади та її жителів. Надалі будемо визначати з нашими данськими колегами інші напрямки для розвитку співпраці», – сказав начальник відділу освіти, молоді, спорту, культури і туризму сільради Іван Паш.

Читайте також: Генератори від U-LEAD допомогли громаді на Харківщині вирішити проблему енергопостачання

Як повідомлялося, раніше представники муніципалітету Гульборгсунн поділилися досвідом партисипативного підходу у муніципальному плануванні з українськими громадами під час дводенного навчального семінару. Представники громад також ділилися своїми кращими практиками використання інструментів залучення громадян.

Співпрацю з данським муніципалітетом Гульборгсунн за підтримки «U-LEAD з Європою» розвивають Горінчівська, Свалявська, Ясінянська громади (Закарпатська область), Галицька, Городенківська, Долинська громади (Івано-Франківська область) та Глибоцька, Новоселицька, Хотинська громади (Чернівецька область).

U-LEAD продовжує свою діяльність із консультаційної підтримки громад через різноманітні канали комунікації і у час війни. Також Програма посилила свою активність у частині налагодження міжнародних партнерств між українськими громадами та муніципалітетами країн ЄС в рамках ініціативи «Мости довіри», що полегшує пряме надання гуманітарної допомоги та розширює перспективу подальших взаємовигідних проєктів. Окрім того, впродовж квітня-червня 2022 року надала 333-ом громадам пакети екстреної допомоги, наповнення яких залежало від потреб на місцях. Таким чином, громади, що зазнали руйнувань, отримували інструменти для розчищення території і відновлювальних робіт, а також освітлювальні прилади. Громади, що прийняли велику кількість переселенців, отримали намети, ліжка, спальні мішки та інші засоби для внутрішньо переміщених осіб.

Читайте також: Французькі муніципалітети налагоджують співпрацю з українськими громадами - форум U-LEAD

Програма для України з розширення прав і можливостей на місцевому рівні, підзвітності та розвитку «U-LEAD з Європою» спільно фінансується ЄС та його державами-членами Німеччиною, Польщею, Швецією, Данією, Естонією та Словенією для підтримки України на її шляху до зміцнення місцевого самоврядування. U-LEAD сприяє прозорому, підзвітному та багаторівневому управлінню в Україні, яке відповідає на потреби громадян та розширює можливості громад.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-