Ірландія прийняла понад 55 тисяч українців, але не зможе прихистити більше - посол

Ірландія прийняла понад 55 тисяч українців, але не зможе прихистити більше - посол

Укрінформ
Посол Ірландії в Україні Тереза Хілі попередила, що її країна, яка наразі прийняла понад 55 тисяч українських біженців, більше не має місць для розміщення нових переселенців. 

Про це дипломат написала у статті для «Європейської правди», передає Укрінформ.

Вона зазначила, що Ірландія виконує зобов’язання допомогти українцям, переміщеним через цю жахливу війну. Хілі також нагадала, що, окрім підтримки, наданої через канали ЄС, Ірландія надала 20 мільйонів євро гуманітарної допомоги Україні та сусіднім країнам і тимчасово скасувала вимоги щодо отримання українцями візи для поїздки до Ірландії.

Читайте також: Дев’ять країн вийшли з Альянсу незалежних пресрад Європи, бо звідти не виключили рф

«Ірландія ніколи не бачила такої кількості людей, які одночасно прибували за такий короткий проміжок часу. Зараз ми приймаємо понад 55 тисяч українців – понад 1% нашого населення. Уряд, державні та громадські службовці, а також волонтери по всій країні наполегливо працюють, щоб впоратися з цією гуманітарною кризою, надаючи необхідну підтримку тим, хто шукає притулку та інших послуг. Але я хочу розповісти та підкреслити, що тепер у держави лишилася обмежена кількість вільного соціального житла», - констатувала посол.

Хілі зауважила, що останніми днями траплялися випадки, коли ірландці не могли тимчасово розмістити новоприбулих українців, так само як і шукачів міжнародного захисту з інших країн, у належних умовах.

«Ми намагаємося подолати цю проблему, для нас це вкрай важливо. Але ми також просимо український народ із розумінням поставитись до ситуації та застерігаємо всіх, хто планує зараз поїхати до Ірландії, пам’ятати, що ми, попри наші зусилля та щирі побажання, можемо виявитися не в змозі забезпечити наявність державного житла по прибуттю», - застерегла вона.

Читайте також: Партія гуманітарного вантажу з Грузії прибула в Україну

Насамкінець Хілі, як перший постійний посол Ірландії в Україні, відзначила відмінну співпрацю з українськими високопосадовцями та громадянським суспільством і висловила віру в світле майбутнє України.

Як повідомляв Укрінформ, за даними Агентства ООН у справах біженців, після початку повномасштабного вторгнення рф українці понад 10 мільйонів разів перетнули державний кордон на виїзд.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-