Прем'єр-міністр Польщі подякував італійській колезі за підтримку України

Прем'єр-міністр Польщі подякував італійській колезі за підтримку України

Укрінформ
Глава польського уряду Матеуш Моравецький подякував новому прем’єр-міністру Італії Джорджі Мелоні за підтримку України й однозначне засудження російської агресії.

Про результати своєї телефонної розмови у середу Моравецький написав у Фейсбуці, передає Укрінформ.

“Я задоволений перемогою Джорджі Мелоні в Італії і розраховую на плідну співпрацю між нашими країнами. Я сказав їй про це в нашій телефонній розмові й подякував за однозначне і рішуче засудження агресії росії проти України. Важливо, що в цьому питанні ми говоримо в один голос”,- підкреслив Моравецький.

Речник уряду Польщі Пьотр Мюллер під час пресконференції у четвер уточнив, що розмова Моравецького й Мелоні у значній мірі стосувалася енергетичної безпеки, зокрема енергетичного шантажу росії, що впливає на ціни газу та енергії в Європі та світі. Однозначна позиція Мелоні щодо російської агресії проти України є важливою у контексті подальших спільних дій ЄС, спрямованих щодо росії, наголосив Мюллер.

Читайте також: Новий уряд Італії продовжить підтримку України – Резніков

Як повідомляв Укрінформ, лідерка партії "Брати Італії" 45-річна Джорджа Мелоні 22 жовтня офіційно склала присягу глави італійського уряду, ставши першою жінкою-прем’єром в історії країни. Мелоні заявила, що Італія продовжить всебічну підтримку України у її протистоянні російській агресії.

Фото: EPA-EFE

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-