Чехія готова прийняти на лікування більше постраждалих через війну українців

Чехія готова прийняти на лікування більше постраждалих через війну українців

Фото
Укрінформ
Міністерство охорони здоров’я Чехії заявило про готовність прийняти на лікування більше українських громадян, які постраждали внаслідок повномасштабного вторгнення російської федерації.

Як передає Укрінформ, про це повідомляє МОЗ України за підсумками зустрічі керівників відомства на чолі з міністром Віктором Ляшком та їх чеських колег — міністра Властіміла Валека і його заступника Якуба Дворжачека.

Зазначається, що основними темами для обговорення подальшої співпраці стали евакуація постраждалих унаслідок війни на лікування, інтеграція України в європейський медичний простір, розвиток компетенцій українських лікарів та післядипломна освіта.

Чехія готова прийняти на лікування більше постраждалих через війну українців / Фото: МОЗ

«Наша мета — щоби якомога більше українців отримали кваліфіковану допомогу та якомога швидше відновились, отримали протези, пройшли реабілітацію. Як Міністерство ми прагнемо відправити на лікування за кордон у межах програми медичної евакуації Європейської Комісії та напряму, завдяки співпраці безпосередньо з урядами Європейських країн», — наголосив Ляшко.

Зі свого боку Валек зазначив, що Чехія має можливість приймати на лікування більше постраждалих. Ідеться, зокрема, і про забезпечення протезування. Сторони домовилися про подальше погодження технічних деталей поглиблення співпраці, яке мають здійснити представники міністерств.

Як зауважили в МОЗ, найближчими роками Україна має інтегруватися в європейський медичний простір, тож держава вже робить кроки до наближення українського законодавства та практик до принципів acquis Європейського Союзу, зокрема у сфері інфекційних хвороб, служб крові, трансплантації тканин і клітин, впливу тютюну, а також захисту даних для лікарських засобів.

Читайте також: Прем'єр Чехії особисто побачив в Україні, що означає російський терор – Зеленський

Зокрема, цього року Україна вже приєдналася до програми EU4HEALTH, що дозволить розвивати співробітництво у сфері охорони здоров’я та суттєво підвищить рівень безпеки громадського здоров’я.

У відомстві нагадали, що від початку війни уряд Чехії встановив регулярний гуманітарний міст із передавання медичного обладнання та надання притулку для громадян України, постраждалих унаслідок війни.

Як повідомлялося, 31 жовтня прем‘єр-міністр Чеської Республіки Петр Фіала разом із делегацією уряду Чехії перебуває з робочим візитом в Україні.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-