Зеленський подякував європейцям за акції з підтримки України

Зеленський подякував європейцям за акції з підтримки України

Укрінформ
Президент Володимир Зеленський висловив вдячність усім, хто виходить на вулиці й площі європейських міст на акції щодо підтримки України у боротьбі з російською агресією, наголосивши на важливості таких заходів.

Про це він зазначив під час спільної з прем'єр-міністром Чехії Петром Фіалою пресконференції у Києві, повідомляє кореспондент Укрінформу.

«Ми бачили щиру підтримку європейцями України на вулицях дійсно багатьох прекрасних європейських міст одразу після початку повномасштабного вторгнення, навесні, влітку. Звичайно, ми вдячні кожному і кожній у Європі, хто виходив на вулиці, виходив на площі своїх міст, захищаючи мир для України і не тільки для України, все ж таки для всієї Європи і світу. А особливо ми вдячні тим, хто і зараз продовжує такі акції, вони дуже важливі – акції на підтримку України і наших цінностей, спільних європейських цінностей», - сказав Зеленський.

Він розповів, що напередодні візиту прем’єр-міністра Чехії в Україну у Празі відбувся саме такий мітинг за участю десятків тисяч людей.

«Дякую усім, хто вийшов на цю площу, щоб нагадати, що Європа має бути сміливою, має бути справжньою і дійсно може перемогти у цьому протистоянні. Упевнений, переможе. Коли європейці разом, нашу свободу усіх на континенті ніхто не зможе відібрати», - підкреслив глава держави.

Читайте також: Захист неба над Україною стане однією з гарантій нової європейської системи безпеки – Зеленський

Як повідомлялося, 31 жовтня прем‘єр-міністр Чеської Республіки Петр Фіала разом із делегацією уряду Чехії перебуває з робочим візитом в Україні.

На Вацлавській площі в Празі 30 жовтня зібралися десятки тисяч чехів, щоб продемонструвати свою солідарність з Україною та підтримку демократичних цінностей.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-