Десятки тисяч людей зібралися в центрі Праги на підтримку України

Десятки тисяч людей зібралися в центрі Праги на підтримку України

Фото
Укрінформ
У столиці Чехії відбувся багатотисячний мітинг на підтримку України у боротьбі проти російського вторгнення.

Про це повідомляє DW, передає Укрінформ.

«Десятки тисяч людей у неділю, 30 жовтня, зібралися на Вацлавській площі у Празі на акцію під назвою «Проти страху». Демонстранти закликали продовжувати підтримку України в боротьбі проти російського вторгнення», - йдеться в повідомленні.

Учасники акції тримали в руках прапори Чехії, України, а також США, НАТО та ЄС. Організатором мітингу виступила група «Мільйони моментів за демократію», члени якої заявили, що попри стосовно побоювання високих цін на енергоносії та війни, в Україні на кону - майбутнє демократії.

Зазначається, що до демонстрантів у відеорежимі звернулася Олена Зеленська, яка закликала людей не забувати про те, що відбувається в нашій країні. «Ми не дамо росії затягнути ні нас, ні весь світ у темряву. Темрява ніколи не переможе поки люди не закривають очі на війну, наше світло ніколи не згасне», - сказала вона. Перша леді також засудила нещодавні ракетні удари росії по енергетичній інфраструктурі України.

Читайте також: У центрі Нью-Йорка українці, іранці та бірманці спільно протестували проти тиранії

Як повідомлялося, 28 жовтня у Празі кілька тисяч людей, які підтримують ініціативу «Чехія понад усе», вийшли на антиурядовий протест, вимагаючи дострокових виборів та переговорів з росією щодо поставок газу.

Фото: Посольство України в Чехії/Фейсбук

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-