У Грузії ще на пів року продовжили програму допомоги для біженців з України

У Грузії ще на пів року продовжили програму допомоги для біженців з України

Укрінформ
Міністр охорони здоров'я Грузії Зураб Азарашвілі заявив, що програму допомоги українським біженцям у Грузії продовжено на шість місяців.

Як передає Укрінформ, про це повідомляє Новини-Грузія.

«Держава з лютого активно підтримує українських біженців. Спочатку ними займалися мерія та департамент туризму, а з 15 липня – Агентство у справах переселенців. Ми маємо спеціальні пункти на кордонах, куди можна звернутися за допомогою. Ми допомагаємо сім'ям із щомісячною орендною платою, а також надаємо соціальну допомогу. Ми продовжили цю програму на шість місяців», - сказав Азарашвілі.

Міністр додав, що на сьогодні в Грузії 500 сімей з України отримують допомогу для оплати оренди квартир – по 300 ларі на сім'ю (це трохи більш як 100 доларів). Крім того, понад 1050 осіб отримують щомісячну соціальну допомогу — 45 ларі на особу.

Читайте також: Польща готова прийняти нову хвилю українських біженців – маршалок Сейму

За даними посольства України, з 24 лютого на території Грузії перебувають 25 990 громадян України, з них 6 980 – діти.

За даними посольства на початок жовтня, грошову допомогу від уряду Грузії для оплати орендованого житла отримали 2 745 сімей українських біженців або 5 361 особа.

Як повідомляв Укрінформ, речник парламенту Грузії Шалва Папуашвілі в ході виступу на першому парламентському саміті міжнародної Кримської платформи заявив, що Грузія солідарна з Україною в її протидії російській агресії і не дозволить використовувати свою територію, щоб послабити ефект або обійти запроваджені проти росії санкції.

Фото ілюстративне

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-