Румунія долучиться до відновлення України

Румунія долучиться до відновлення України

Укрінформ
Президент Сенату Румунії Аліна Стефанія Горгіу повідомила, що країна допоможе Україні в повоєнній реконструкції, а також закликала європейських представників наблизити Україну до ЄС.

Про це вона заявила на першому парламентському саміті міжнародної Кримської платформи, повідомляє Укрінформ.

«Румунія долучиться до реконструкції України. Ми повинні наблизити Україну до ЄС. Я хочу відзначити рішення Ради Європи стосовно надання Україні кандидатського статусу. У часи кризи, замість розділення, ми повинні демонструвати єдність та солідарність для подолання викликів. Ми маємо підтримувати Україну, а Україна має перемогти», - сказала вона.

У ході виступу Горгіу наголосила, що навіть у хаосі війни має бути забезпечена відповідальність за злочини, що були вчинені російськими військами на території України.

«Румунія підтримує усі заходи міжнародного суду, щоб притягнути до відповідальності тих, хто спричинив ці жахи. Така поведінка не має бути безкарною. Крім того, референдуми, що були проведені наприкінці вересня, були яскравим нагадуванням про несправедливість, що відбулася в Криму у 2014 році. Як член Радбезу ООН рф має виступати як захисник миру та безпеки у світі, а не як той, хто порушує міжнародне право», - сказала вона.

Як повідомляв Укрінформ, Румунія стала сьомим членом Спільної слідчої групи з розслідування тяжких міжнародних злочинів в Україні (JIT). Угоду про приєднання до JIT підписали генеральний прокурор Андрій Костін, генпрокурор Румунії Габріела Скутеа та члени групи під час координаційного засідання Євроюсту в Гаазі.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-