У Варшаві пікетували посольство Ірану за підтримку російської агресії

У Варшаві пікетували посольство Ірану за підтримку російської агресії

Фото, відео
Укрінформ
У Варшаві сотні людей пікетували посольство Ірану у протесті проти підтримки Тегераном збройної агресії росії в Україні.

Учасники акції вимагали від іранської влади перестати передавати росії бойові дрони-камікадзе, які щодня вбивають мирних людей в Україні, передає кореспондент Укрінформу.

У Варшаві пікетували посольство Ірану за підтримку російської агресії / Фото: Юрій Банахевич, Укрінформ

На початку акції лідерка варшавського Євромайдану Наталка Панченко підкреслила, що люди зібралися під посольством Ірану, щоб посол передав владі у Тегерані лише один простий заклик: не вбивати українців, не висилати в росію іранські безпілотники, не підтримувати тероризм і терористів.

“Ви відсилаєте в росію свої безпілотники, щоб нас вбивати. За що Іран сьогодні хоче вбивати українців? Чому ви себе вплутуєте в цю війну, чому ви зараз розпочинаєте розмови про передачу ракет? Що вам це дає?”,- підкреслила Панченко.

Вона звернула увагу, що поряд з українцями і поляками до посольства Ірану прийшли також іранці, яким сьогодні соромно, що їхня країна підтримує терористів з росії.

Під час свого виступу одна з іранських активісток підкреслила українською мовою, що іранський народ підтримує безстрашних українців і хоче, щоб вони вистояли у війні з росією.

Читайте також: США погрожують санкціями всім, хто допомагає Ірану розробляти БПЛА і ракети

“Терористичний ісламський режим і терористичний російський уряд – єдині, і ми повинні об’єднатися. Вони слабшають з обох сторін. І я вірю, що їх час дуже швидко закінчиться. Іранці, які тут стоять, ніколи не зможуть повернутися до Ірану, але ми зможемо захищати Україну поряд з вами до кінця”,- наголосила іранська активістка.

Український журналіст, активіст Євген Клімакін зазначив, що українці не можуть погоджуватися з тим, що їх вбивають іранськими безпілотниками, а тому вони прийшли під посольство Ірану. Він зазначив: іранський режим бреше, стверджуючи, що не продає зброю росії й про це знає увесь світ. Він закликав владу Ірану перестати це робити, адже усім диктатурам рано чи пізно приходить кінець.

Своєю чергою професор Варшавського університету Казімєж Вуйціцький заявив, що сьогодні Україна бореться не лише за свою незалежність і територіальну цілісність, а вона - територія свободи, і бореться за неї, адже це фундаментом демократичного світу. Він підкреслив, що нинішній поділ у світі не є поділом між народами, культурами чи релігіями, а за універсальні цінності, свободу для кожної особи.

Читайте також: Франція попередила Іран про можливі санкції за використання рф дронів Shahed в Україні

“Українці показують відвагу цілому світові і нехай світ теж стає відважним і підтримує Україну”,- наголосив він.

Учасники акції прийшли під посольство Ірану з прапорами України, плакатам: “Росія – терорист”, “Перестаньте нас вбивати”, “Підтримка тероризму – це бути терористом”, “Солідарність з жінками Ірану” тощо.

Вони сканували гасла: “Ганьба вам”, “Не вбивайте нас”, “Не будьте терористами”, “Геть з диктатурами”, “Ні – війні”.

Читайте також: Атака дронів-камікадзе по Києву: чим і як відповісти Ірану

Як повідомляв Укрінформ, міністерство закордонних справ України у своїй заяві закликало Тегеран негайно припинити постачання будь-якої зброї росії.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-