Зеленська розповіла про успіхи в реабілітації підлітка Івана Чабана в США

Зеленська розповіла про успіхи в реабілітації підлітка Івана Чабана в США

Відео
Укрінформ
Дружина Президента Олена Зеленська розповіла про прогрес у реабілітації українського підлітка Івана Чабана в клініці Peter Harsch Prosthetics, що в Сан-Дієго.

Як передає Укрінформ, про це ідеться в її дописі в Фейсбуці.

«Такого пацієнта тут іще не було», – захоплено кажуть про Івана лікарі клініки Peter Harsch Prosthetics, що в Сан-Дієго, Каліфорнія. Той прогрес, який після протезування інші мають за кілька тижнів, український хлопець завдяки своїй наполегливості отримав за три дні. Я вже писала про Івана: його ногу розтрощив російський танк на окупованій Сумщині”, - зазначила Зеленська.

Читайте також: Зеленська поділилась техніками подолання стресу

Вона нагадала, що разом із Посольством України в США та Ukraine House вдалося відправити хлопця на протезування до США.

“ І ось він уже не просто займається з реабілітологами, а ходить до спортзалу з новими друзями!”, - зауважила дружина Президента.

Читайте також: Олена Зеленська розповіла, скільки українських шкіл зруйнувала росія

Вона опублікувала відео, де Іван займається серфінгом лише через два дні після того, як отримав протез.

“Тут, у США, він справжня зірка. Про українського підлітка, який на шостий день після протезування підіймається сходами, зняли вже п’ять сюжетів – журналісти називають його не інакше як героєм. І захоплюються його впертістю та силою духу – власне, як в усіх українців”, - підкреслила Зеленська.

Вона висловила подяку українській спільноті, яка постійно піклується про Івана в Каліфорнії.

Читайте також: Благодійники передали 350 протезів iGrip постраждалим цивільним і військовим українцям

“Важливо, що хлопець оточений друзями в такий складний і водночас щасливий момент. І звісно, вдячна лікарям клініки, які зробили для Івана неймовірне. До речі, вони підтримали запуск моєї благодійної Фундації, тож сподіваюся, ми ще неодноразово матимемо хороші новини про незламних українців із Каліфорнії”, - зауважила дружина Президента.

Як повідомлялося, у вересні Іван Чабан — 16-річний юнак із Сумської області, який втратив ногу через те, що натрапив російський танк, поїхав на протезування до США.

Фото: ОП

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-