Олена Зеленська розповіла, скільки українських шкіл зруйнувала росія

Олена Зеленська розповіла, скільки українських шкіл зруйнувала росія

Відео
Укрінформ
Унаслідок російських обстрілів повністю зруйновані майже 150 шкіл, ще близько 900 пошкоджені.

Про це розповіла дружина Президента Олена Зеленська в інтерв’ю суспільно-політичному телешоу 60 Minutes, передає Укрінформ.

“Велика кількість шкіл зруйнована повністю. Близько 150 шкіл просто немає, їх не можна поновити. Близько 900 шкіл понівечені, там також не можна навчатися”, - зазначила вона.

Перша леді нагадала, що раніше в Україні було 15 тис. шкіл, нині залишається близько 12 тис., із яких у 3,5 тис. шкіл є необхідні укриття і здійснюється очне навчання, у 3,5 тис. - тільки онлайн, а в деякій частині шкіл застосовується змішана форма навчання.

Читайте також: Олена Зеленська відвідала українську школу у Варшаві

Також дружина Президента зауважила, що кілька десятків тисяч українських дітей зараз за кордоном, але Україна намагається налагодити процес їхньої адаптації і навчання, щоб вони ходили до місцевих шкіл і долучалися до онлайн-навчання у своїх українських школах.

“Першокласники — перше, що вони дізнаються в школі цього року, це те, де знаходиться бомбосховище, як туди потрапити, як діяти у випадку повітряної тривоги. Це не те, чого ми маємо вчити дітей у першому класі. Це дійсно страшно. Авжеж, ми будемо боротися, ми не здамо своїх дітей, ми боротимемося за їхнє навчання”, - підкреслила Зеленська.

Читайте також: Олена Зеленська зустрілася зі Вселенським патріархом Варфоломієм - про що говорили

Як повідомлялося, станом на 7 жовтня війська російської федерації вбили в Україні уже 418 дітей та ще 789 дітям завдали поранень.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-