Олена Зеленська відвідала українську школу у Варшаві

Олена Зеленська відвідала українську школу у Варшаві

Фото
Укрінформ
Перша леді Олена Зеленська у Варшаві відвідала школу «Материнка» імені Дмитра Павличка.

Як передає Укрінформ, про це Зеленська повідомила у Фейсбуці.

«Тисяча українських дітей у цій школі спокійно вчаться у світлих класах. Радісно вибігають на перерву – їхні уроки перериває лише дзвінок, не сирена. Тисяча українських дітей тут мають друзів, ігри, перші закоханості – нормальне дитинство», - зазначила Зеленська.

Школу «Материнка» створили у 2017 році завдяки фонду «Український освітній центр». Спочатку в «Материнці» навчали і за українською, і за авторськими програмами. А вже за два роки школа повністю перейшла на програму українського Міністерства освіти і науки, тож учні мають змогу отримувати українські освітні документи.

Читайте також: Зеленська від імені народу України отримала польську нагороду «Лицар свободи»

«Звісно ж, у лютому розмірене життя школи змінилося. Вона прихистила українських учителів – понад 60 педагогів знайшли тут роботу. У закладі почали незапланований набір учнів. Зараз батьки зі спокійним серцем зранку проводжають їх на уроки: діти в безпеці, до того ж навчаються рідною мовою», - наголосила Зеленська.

За її словами, у Дмитра Павличка, на честь якого названа школа, є вірш, який, «певно, багато хто пам’ятає з дитинства».

Читайте також: Перша леді подякувала Польщі за допомогу у лікуванні маленьких українців

«Називається він «Де найкраще місце на землі» і закінчується рядками: «Всі народи рівні. А земля там найкраща, де вродився ти!». Дуже хочу, щоб наші діти повернулися додому, де на них чекатимуть рідні школи – такі ж безпечні», - підкреслила Зеленська.

Як повідомляв Укрінформ, 4 жовтня за сприяння Посольства України в Польщі та за участі Зеленської відбулося відкриття «Української книжкової полички» у Головній бібліотеці Мазовецького воєводства у Варшаві.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-