Перша леді подякувала Польщі за допомогу у лікуванні маленьких українців

Перша леді подякувала Польщі за допомогу у лікуванні маленьких українців

Фото
Укрінформ
Дружини президентів України і Польщі Олена Зеленська й Агата Корнгаузер-Дуда відвідали українських дітей, які проходять лікування у польському Інституті «Пам’ятник – Центр здоров’я дитини».

Про це перша леді України повідомила на своєму Телеграм-каналі, передає Укрінформ.

"Українські діти, які перебувають на лікуванні в Польщі, удома мали вести подвійну боротьбу: рятуватися від війни й перемагати тяжку хворобу. Та на щастя, ми змогли їх евакуювати, і вони потрапили в дбайливі руки медиків Інституту «Пам’ятник – Центр здоров’я дитини»", - зазначила Зеленська.

Олена Зеленська відвідала Інститут «Пам’ятник – Центр здоров’я дитини» / Фото: Олена Зеленська, Facebook

За її словами, інститут є дослідним центром, а не лише клінікою, тут щороку роблять понад 7 тис. складних операцій.

Дружина Президента підкреслила, що вдячна Польщі за можливість лікування українських дітей, адже саме через цю країну всі місяці від початку повномасштабного вторгнення росії відбувається медична евакуація наших маленьких пацієнтів.

"Загалом у польських клініках лікувалися 15 тис. українських дітей, зокрема 11 тис. потребували екстреного втручання. Була організована евакуація 30 дітей із діалізом. Зараз в інституті на лікуванні перебувають 11 українських дітей. Найменшому хлопчику лише чотири роки, та він бореться з онкологією, мов справжній герой, терпляче виконуючи всі вказівки лікарів", - зазначила дружина Президента.

Вона зауважила, що від початку повномасштабної війни до інституту госпіталізували майже 449 дітей з України, ще тисяча дітей отримали консультації.

Читайте також: Зеленська від імені народу України отримала польську нагороду «Лицар свободи»

"Упевнена, було непросто прийняти таку кількість нових пацієнтів, і ми дуже цінуємо вчасну допомогу польських медиків. Уже скоро 26 лікарів різних категорій з Охматдиту приїдуть до них на навчання", - зауважила перша леді.

Вона особисто познайомилась із професором Пьотром Чаудерною, зусиллями якого в Польщі створили хаб Unicorn, куди евакуюють на лікування дітей із Західноукраїнського спеціалізованого дитячого медичного центру у Львові, а звідти вони їдуть до клінік Європи, США й Канади.

Вона пояснила, що лікарі хаба координуються з українськими, завдяки чому ми маємо унікальний досвід евакуації дітей з онкологією, а це сотні врятованих життів.

"Побажала нашим дітям одужання та сил – нам іще разом після перемоги відбудовувати Україну. І лишила інститут упевнена: українців тут лікує не лише професійність медиків, а й турбота та увага добрих друзів", - додала дружина Президента.

Як повідомлялося, перша леді України Олена Зеленська перебуває з візитом у Польщі.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-