Зеленська розпочала візит до Польщі зустріччю з першою леді країни

Зеленська розпочала візит до Польщі зустріччю з першою леді країни

Фото
Укрінформ
Дружина Президента Олена Зеленська зустрілася з першою леді Республіки Польща Агатою Корнгаузер-Дудою та обговорили можливість приймати українських дітей-сиріт у Польщі.

Як передає Укрінформ, про це ідеться в дописі Олени Зеленської в Фейсбуці.

“Більше ніж колега. Перша леді Республіки Польща Агата Корнгаузер-Дуда для мене є втіленням самої Польщі – самовідданої, дружньої, відкритої для українців з початку загарбницького російського нападу, здатної на вчинки з великої літери. Нещодавно бачилися в Нью-Йорку, де з дружиною Президента Литви Діаною Наусєдєнє започаткували діалог перших леді у межах Люблінського трикутника. І сьогоднішній свій візит до Польщі я розпочала саме із зустрічі з пані Агатою”, - зазначила Зеленська.

Дружина Президента подякувала першій леді Польщі “за незмінну позицію її країни”.

“Чіткі меседжі на підтримку України прозвучали під час виступу Президента Анджея Дуди на 77-й сесії Генеральної Асамблеї ООН”, - зауважила Зеленська.

Також вона розповіла під час зустрічі про нову можливість такої підтримки – свою фундацію, яку презентувала у Нью-Йорку.

“Це новий спосіб долучитися до відновлення України через відбудову освіти, медицини або гуманітарну допомогу. Буду рада презентувати всі ці напрямки в Польщі”, - зауважила Зеленська.

Вона повідомила, що на часі новий спільний проєкт – обмін досвідом між українськими та польськими лікарями.

“40 українських медиків уже готові опановувати польські напрацювання у лікуванні опікових травм. Крім того, є запит на обмін досвідом у сфері аеромедичної евакуації”, - повідомила перша леді України.

Окрім того, за її словами, Польща готова приймати українських дітей-сиріт.

“З пані Агатою обговорили можливість приймати таких дітей у дружній для нас країні”, - підкреслила Зеленська.

Читайте також: У Туреччині очікують на чергову групу дітей, евакуйованих із дитбудинків Одещини – Зеленська

Як повідомлялося, на благодійному вечорі у Нью-Йорку відбулася презентація Фундації Олени Зеленської. Головна її мета – відновити людський капітал України, щоб кожен громадянин почувався фізично та ментально здоровим, захищеним, міг реалізовувати своє право на освіту, працю та будувати майбутнє у рідній країні.

Фото: Олена Зеленська/ФБ

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-