У Страсбурзі вшанували пам’ять вбитих і закатованих росіянами українців

У Страсбурзі вшанували пам’ять вбитих і закатованих росіянами українців

Фото
Укрінформ
У Страсбурзі під стінами головного собору міста відбулася акція вшанування пам’яті вбитих і закатованих росіянами українців.

Захід було організовано Асоціацією PromoUkraïna, передає кореспондент Укрінформу.

Учасники провели мітинг та, ставши в коло, створили символічний “браслет” в синьо-жовтих кольорах українського прапора. Так вони вшанували жертв російської воєнної агресії, які не боялися показувати росіянам, що вони є українцями і носили українську символіку.

Ідею заходу символізував плакат із зображенням руки українського бійця з синьо-жовтим браслетом, фото якої після звільнення Ізюма стало відомим у всьому світі.

Як зазначила віцепрезидент PromoUkraïna Ірина Дюварі-Петровська, це фото вразило усіх — і в Україні, і в Європі.

“Ця людина, певно знала, що її чекає, але до кінця тримала на руці синьо-жовтий браслет. Це показує — наскільки український народ незламний, наскільки він бореться до останнього і не боїться такої страшної загрози, якою є російські окупанти”, - наголосила вона.

У Страсбурзі вшанували пам’ять вбитих росіянами українців/Фото: Олена Милосердова, Укрінформ

Щодо символу, відтвореного учасниками акції, вона зазначила: “Цим "браслетом", який був створений під час нашої маніфестації, ми хочемо вшанувати пам’ять усіх людей, яких вбили, закатували. І ми закликаємо українців носити нашу символіку, носити браслети, показувати, що ми — українці. Ми хочемо, щоб французи знали, що в Україні на окупованих територіях за цю символіку вбивають. Що у людей відбирають життя лише за те, що вони показують, що вони - українці і хочуть бути українцями. Що для росії - навіть просто такий браслет, чи прапор або українські зображення в телефоні - вже є велика загроза”.

Читайте також: У Відні путіну до дня народження поставили надгробний хрест біля посольства рф

Організатори акції наголосили, що українці Страсбурга продовжуватимуть, чим зможуть, підтримувати Україну у боротьбі проти загарбників.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-